07:46

Iznajmio kombi čoveku koga su uhapsili zbog šverca migranata PA SAD OSTAO BEZ VOZILA

GDE JE PRAVDA

ALO, POLICIJA, ENO GA KOD DIMITROVGRADA Ovako je trgovac ljudima prevario vlasnika rentakara, ali šok je nastao tek POSLE HAPŠENJA

Društvo -

Vlasnika rentakar agencije iz Inđije prevario je klijent koji je iznajmljeni kombi danima koristio za šverc migranata, a da nevolja bude veća policija je zaplenila vozilo jer je korišćeno u izvršenju krivičnog dela!

Gotovo apsurdno zvuči da je vlasnik rentakar agencije A.N. čak pomogao i u otkrivanju krivičnog dela, ali mu je ipak oduzet kombi Njegov advokat Dejan Dobrosavljević otkrio je detalje nesvakidašnje prevare koja se dogodila pre otprilike četiri meseca.

- Ovo je jedna jako specifična situacija. Naš klijent drži rentakar agenciju i on je zainteresovanom licu, kao što to radi godinama, iznajmio vozilo i potpisao ugovor. Legitimisao je lice kojem iznajmljuje vozilo, a ugovor je trajao pet dana. Na ugovoru je stajala klauzula da se prevozi paletna roba na relaciji Beograd-Niš. Kao i svaki ozbiljan privrednik pratio je kretanje vozila pošto ima ugrađen GPS - rekao je Dobrosavljević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Dejan Dovrosavljević
foto: Kurir televizija

A.N. je prema njegovim rečima ubrzo uvideo da se vozilo na auto-putu kreće neobično velikom brzinom od 120-130 km/h.

- Vozilo je potom prošlo Niš i Pirot i ušlo u pograničnu zonu kod Dimitrovgrada. Primetio je da nešto nije u redu i plašeći se da vozilo ne bude otuđeno pozvao policiju. Ispričao im je sve vezano za to vozilo i lokacijom koju im je dao omogućio da uhapse tu osobu. U kombiju su pronašli 27 migranata - naveo je advokat Dobrosavljević.

Advokat se potom osvrnuo na problem koji je nastao nakon hapšenja.

- Problem se pojavio u postupanju nadležnog tužilaštva pošto je zakon tako propisao da se sredstva koja se koriste za izvršenje dela, prelaska preko državne granice i krijumčarenje ljudi, moraju oduzeti. Čovek koji je pomogao u otkrivanju krivičnog dela sad snosi posledicu i nema osnovno sredstvo za rad - rekao je Dobrosavljević.

kombi, 0529684981
foto: Profimedia

Naveo je da je glavni problem nesavršenost pravne norme.

- Zbog nesavršenosti pravne norme dolazi do ovakvih situacija. Tužilaštvo koje postupa po konkretnom predmetu ima krajnje usko tumačenje i nema širinu. Sad su zauzeli stav da to sredstvo za izvršenje krivičnog dela treba biti oduzeto - istakao je advokat.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:45

PROBLEM ZA SRPSKE VOZAČE: Na pomolu NOVO POSKUPLJENJE, mučićemo istu muku kao Nemci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track