OVDE JE DR DARIJA PROVELA JUTRO Obišla renovirani dom za stare na Karaburmi, a na Instagramu je odmah obasuli komplimentima (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen, Darija Kisić Tepavčević

pratioci je na instagramu obasuli komplimentima

OVDE JE DR DARIJA PROVELA JUTRO Obišla renovirani dom za stare na Karaburmi, a na Instagramu je odmah obasuli komplimentima (FOTO)

Društvo -

Zavirila u kuhinju, igrala šah, razgledala tašnicu i sve to u renoviranom Gerontološkom centru u čiju je obnovu uloženo 350 miliona dinara

BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević ocenila je danas da je Gerontološki centar na Karaburmi u beogradskoj opštini Palilula, za čiju je obnovu uloženo 350 miliona dinara, sada u skladu sa "najsavremenijim svetskim standardima".

Kisić Tepavčević je novinarima nakon obilaska te ustanove rekla da je za obnovu Gerontološkog centra iz budžeta izdvojeno 330 miliona dinara, a Ministarstvo za rad dalo je dodatnih 20 miliona dinara.

Prema njenim rečima, za 2022. godinu izdvojeno je 465 miliona dinara za adaptacije i obnove tih centara, a cilj je da svi gerontološki centri u Srbiji budu moderno opremljeni.

Direktor Gerontološkog centra Beograd Srdjan Dimitrijević kazao je da Dom Karaburma ima 171 ležaj, ali da kapaciteti nisu popunjeni, i istakao da je procenat imunizacije korisnika protiv korona virusa 100 odsto, a procenat imunizacije zaposlenih 95 procenata.

Kisić Tepavčević: Ovde nećemo stati, želimo da svi gerontološki centri izgledaju kao Dom Karaburma

Ovde nećemo stati, jer želimo da svi gerontološki centri izgledaju kao Dom Karaburma, koji je posle rekonstrukcije jedan od najsavremenijih objekata za pružanje usluge domskog smeštaja, u skladu sa svim svetskim standardima.

Istakao je da Gerontološki centar Beograd, koji obuhvata ukupno četiri ustanove, zbrinjava oko 13.000 ljudi.

"U domskom delu imamo 1.200 ljudi, u ostalim delovima - dnevni centri, klubovi, služba pomoć u kući ostatak", kazao je Dimitrijević.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track