MUP SRBIJE POTVRDIO DA SNAJPERISTKINJA BAGIRA NIJE SRPKINJA: Nije moguće da je uhvaćena u Ukrajini kad je već u zatvoru u Zabeli
Foto: Ana Paunković

rešena misterija

MUP SRBIJE POTVRDIO DA SNAJPERISTKINJA BAGIRA NIJE SRPKINJA: Nije moguće da je uhvaćena u Ukrajini kad je već u zatvoru u Zabeli

Društvo -

Snajperistkinja Bagira nije Srpkinja, kako su naveli pojedini mediji, a što potvrđuje i MUP Srbije.

"U svakom ratu prva žrtva je istina, pa se tako u medijima pojavila lažna vest o navodnom zarobljavanju državljanke Srbije D. L., koja je, kako kažu, zarobljena od strane oružanih strana Ukrajine i označena kao 'snajperistkinja Bagira", saopštio je MUP.

Bagira
Bagirafoto: Printscreen/twitter/@ArmedForcesUkr

Ukrajinske vlasti tvrde da je Bagira uhvaćena i da je potvrđeno da je počinila 40 ubistava, kao i da je reč o Ruskinji Irini Starikovoj. Dakle, nije u pitanju D.L. iz Srbije.

"Istina je da je D. L., u oktobru 2020. godine uhapšena i da se od tada nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac na odsluženju kazne zatvora od šest godina, te stoga nikako nije mogla učestvovati niti biti zarobljena u Ukrajini", poručuje se u saopštenju MUP Srbije u kome se potom dodaje:

"Takođe, ističemo da osoba sa slike objavljene u medijima nije D. L. - 'Bagira".

Iz MUP poručuju da su ovakvi navodi u medijima samo nastavak pokušaja destabilizacije naše zemlje i apeluju na sve da ne iznose lažne i neproverene informacije i time nanose štetu Republici Srbiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja