BALKANAC OBJASNIO KAKO SE SAD ŽIVI U NEMAČKOJ: Ništa od standarda kojim su se hvalili! ŠTEDE NA WC PAPIRU, A ULJE SAMO NA KAP!
Foto: Printscreen TikTok

digao prašinu na društvenim mrežama

BALKANAC OBJASNIO KAKO SE SAD ŽIVI U NEMAČKOJ: Ništa od standarda kojim su se hvalili! ŠTEDE NA WC PAPIRU, A ULJE SAMO NA KAP!

Društvo -

Uvođenje sankcija Rusiji i rusko uvođenje kontramera zapadnim zemljama, zavrtanje gasa, poskupljenje nafte, i ko zna šta sve još, već se uveliko odražava na sve segmente života. Svetski mediji uveliko pišu o teškim posledicama po njihovu ekonomiju i standard, javljaju o privremenom zatvaranju fabrika, prekidu proizvodnje, rastu cena, nestašicama...

A kakvo je trenutno stanje u Nemačkoj, na društvenoj mreži Tik Tok objasnio je u kratkom videu jedan Balkanac.

Niko ne ume bolje od nas da približi situaciju u samo nekoliko sekvenci, pa da i ono što je loše nekako podvede pod humor. Tako on prikazuje da se zavrću radijatori, da se u wc štedi na toalet papiru, da se prilikom kuvanja koristi po kap ulja...

Uradio je ono što je naumio - izazvao je opštu polemiku koja je pratila njegov snimak.

Komentari su se nizali poput "Lepo naši dragi bogataši u Evropi", "Ako, ako, da i vi malo osetite krizu. Uskoro očekujem na Horgošu najezdu gastarbajtera u domovinu", "Ne znam šta bi tu trebalo biti smešno"... Na ovaj poslednji komentar jedan korisnik Tik Toka je dao svoje mišljenje:

- Meni je smešno pošto vole da mlate sa tim njihovim standardom gde god stignu. Eto im ga sad nek vide malo kako je imati prioritete!

Naravno bilo je i onih koji su rekli da je sve to glupost i laž, da uopšte nije tako, drugi su pisali kako je istina i da je tako i u Austriji. Autor je u nekoliko navrata istakao da je u pitanju šala na aktuelnu situaciju, ali to nekima ništa nije značilo i nastavili su sa napadima na njega.

S druge strane, u većini su ljudi shvatili poentu. Ali, kako se kaže, ipak u svakoj šali ima pola istine.

- Nemoj da brineš sa toalet papirom, postoji kočanjka od kukuruza.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track