02:40

Novinarka Kurira direktno iz Moskve: Sve više kompanija NAPUŠTA rusko tržište

EKSKLUZIVNO

SRBI SU JEDNI OD RETKIH TURISTA U RUSIJI! Novinarka Kurira direktno iz Moskve: Sve više kompanija NAPUŠTA rusko tržište

Društvo -

Novinarka Kurira Nevena Topličić uključila se direktno iz Moskve gde je istakla kakvo je trenutno stanje u glavnom gradu Rusije.

- Naša ekipa je imala mnogo više sreće nego naši prethodnici koji su putovali na relaciji Beograd - Moskva jer smo u prestonicu Ruske Federacije stigli za 2 sata i 45 minuta što je pola sata duže od uobičajnog leta. Let je prošao bez komplikacija i dužih zadržavanja i bez najava o eksplozivnim napravama koje su nažalost bile sastavni deo prethodnih letova na toj relaciji - rekla je novinarka za Puls Srbije na Kurir televiziji.

Nevena Topličić
foto: Kurir televizija

Novinarka je navela da je jako mali broj turista u Moskvi i da su turisti naše zemlje jedni od retkih koji dolaze u Rusiju.

- Čim smo stigli na aerodrom Aleksandar Puškin primetili smo da nema mnogo putnika. Tokom šetnje ulicama Moskve i Crvenim trgom primetili smo da nema mnogo stranih turista. U Moskvi, primera radi, u toku jednog dana poseti 6.000 turista, a 2016. godine oborili su rekord sa čak 36.000 turista u jednom danu. Danas ta brojka je 500 turista. To su uglavnom ruski državljani. Turisti iz naše zemlje su retki koji dolaze u Rusiju, a 1. aprila prva turistička grupa iz naše zemlje došla je u Moskvu. Mi smo ovde dobrodošli i Rusi kada čuju odakle dolazimo pozdrave nas onim uobičajnim pozdravom "braćuška" - istakla je novinarka.

Moskva, Rusija
foto: EPA/Yuri Kochetkov

Novinarka je dodala da strane kompanije nisu prestale da daju platu svojim radnicima uprkos zatvaranju.

- Poslednjih dana svedoci smo da sve više kompanija napušta rusko tržište i to smo primetili i u Moskvi. Takođe u tržnim centrima su mnoge prodavnice svetskih brendova zatvorene. Ali ono što smo primetili je da u državnoj robnoj kući ipak nekoliko prodavnica najpoznatijih modnih brendova ostalo otvoreno za kupce. Moskovljani su takođe rekli da mnoge od tih kompanija nisu prestale da daju platu svojim radnicima uprkos zatvaranju. Što govori o tome da možda promene mišljenje i vrate se na rusko tržište - rekla je novinarka.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:36

Zelenski se oglasio video porukom na dodeli Gremi nagrada: Zatražio podršku u pričanju priče o ruskoj invaziji na Ukrajinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track