OTVORENA NOVA ZGRADA FAKULTETA ORGANIZACIONIH NAUKA U BEOGRADU: Pogledajte kako izgleda (FOTO)
Foto: Beta/Slobodan Miljević

predata studentima na korišćenje

OTVORENA NOVA ZGRADA FAKULTETA ORGANIZACIONIH NAUKA U BEOGRADU: Pogledajte kako izgleda (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka (FON) svečano je otvorena danas u Beogradu i predata studentima na korišćenje.

Novi objekat nalazi se odmah pored starog i površine je oko 5.300 kvadaratnih metara.

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je na otvaranju da se kapaciteti FON-a povećavaju kako bi taj fakultet mogao da upiše više studenata i doprinese razvoju čitave Srbije.

FON, Fakultet organizacionih nauka
foto: Beta/Slobodan Miljević

"FON je uvek bio jedan od onih fakulteta za koji je postojalo veliko interesovanje, ali je falilo prostora i evo danas smo konačno i taj problem rešili", rekla je premijerka.

Ona je istakla da je to prva nova zgrada fakulteta koja je izgradjena u Beogradu nakon više od 30 godina. Premijerka je najavila i da će nova zgrada omogućiti FON-u da upiše 25 do 30 odsto studenata više. Dekan FON-a Milan Martić rekao je da 50 godina taj fakultet nije menjao svoju programsku orijentaciju i da je već 20 godina vodeći fakultet u oblasti informatike i menadžmenta.

"Zahvaljujem se u ime 270 zaposlenih i više od 6.000 studenta. Interesovanje za upis je svake godine veoma veliko, a prošle godine predali smo zahtev za akreditaciju 21 studijskog programa", rekao je Martić.

Ministar prosvete Branko Ružić ponovio je da je više od devet miliona evra uloženo u skoro 6.000 metara kvadratnih nove zgrade i dodao da veruje da će to privući još više studenata na FON.

"Ulaganje u obrazovanje je najprofitabilnije ulaganje, a mi planiramo da do 2026. godine u nove fakultete uložimo 140 miliona evra", kazao je ministar.

Fakultet organizacionih nauka u Beogradu je osnovan 4. novembra 1971. godine.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track