DANAS UZ KUPLJEN TROBROJ DNEVNIH NOVINA KURIR DOBIĆETE NA POKLON MAGNET ZASTAVA SRBIJE
Foto: Kurir

DANAS UZ KUPLJEN TROBROJ DNEVNIH NOVINA KURIR DOBIĆETE NA POKLON MAGNET ZASTAVA SRBIJE

Društvo -

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima poklanjaju magnet zastava Srbije!

Nacionalna zastava je zastava koja simbolizuje zemlju. Vlada ističe zastavu, a obično je mogu isticati i građani zemlje.

Državna zastava je trobojka horizontalno poređanih polja iste visine crvene, plave i bele boje, a preko svega, centra pomerenog ka jarbolu za jednu sedminu ukupne dužine zastave - Mali grb Srbije.

U narodu se veruje da crvena boja na zastavi Srbije predstavlja krv prolivenu za zemlju, plava slobodu i beskraj kome se teži, dok bela predstavlja majčino mleko koje hrani jaku srpsku decu.

Proučavaoci zastava veruju da simbolika boja nije vezana za naše konkretno područje i nacionalno iskustvo, već su značenja univerzalna. Oni nude objašnjenje po kojem je plava simbol vernosti i odanosti, a bela čistote i iskrenosti.

Nedavna vest da je trobojka Srbije i dalje ubedljivo najlepša zastava, sudeći prema rezultatima ankete sajta Ranker, u kojoj je učestvovalo više od milion ljudi, donela je radost u Srbiju. Danas uz kupljen trobroj dnevnih novina Kurir dobićete na poklon magnet zastava Srbije, koji s ponosom možete držati na frižideru ili bilo kojoj metalnoj površini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track