PRINC FILIP: Raduje me da se Karađorđevići ponovo rađaju u Srbiji! Svet je ulepšala mila devojčica! Čestitam Mihailu i Ljubici!
Princ Filip i princeza Danica, Foto: Promo

ČESTITKE

PRINC FILIP: Raduje me da se Karađorđevići ponovo rađaju u Srbiji! Svet je ulepšala mila devojčica! Čestitam Mihailu i Ljubici!

Društvo -

Potomcima Karađorđa ponovo se rađaju deca u Srbiji! Princ Mihailo Karađorđević i princeza Ljubica dobili su ćerku. Njima su na ovoj radosnoj vesti čestitali princ nalednik Filip i princeza Danica Karađorđević.

- Raduje me što je naša velika porodica uvećana za još jednog člana a svet ulepšan jednom milom devojčicom. Čestitam mojim rođacima Mihailu i Ljubici na rođenju kćerke kneginje Isidore. Ponovo se Karađorđevići rađaju u Srbiji! - napisao je princ Filip na svom Fejsbuk profilu.

Mihailo Karađorđević
foto: Facebook

Inače, Mihailo i Ljubica već imaju ćerku Nataliju koja je na svet došla 26. decembra 2018. godine. Kada se rodilo njihovo prvo dete, tada su sveštenici crkve Svetog Đorđa na Oplencu, na mestu gde su se u oktobru 2016. venčali Ljubica i Mihailo, održali moleban, a crkvena zvona su zvonila.

Svoju naslednicu su krstili u maju 2019. na Oplencu. Princ Mihailo Karađorđević je sin princa Tomislava i princeze Linde, i unuk kralja Aleksandra I. Ljubica i on žive u Topoli.

Zvonilo 49 zvona na Hramu Svetog Save

Sin Filipa i Danice prvi Karađorđević rođen u Srbiji od II svetskog rata

Princeza Danica Karadordević, supruga princa Filipa, porodila se 25. februara 2018. godine. Dobili su sina Stefana. U čast njegovog rođenja, odnosno rođenja prvog Karađorđevića u Srbiji još od pre početka Drugog svetskog rata, oglasilo se 49 zvona na Hramu Svetog Save u Beogradu.

- Želeli smo da živimo u svojoj zemlji, sa svojim narodom, tu nije bilo nikakve dileme. Preselili smo se iz Beograda u Topolu sa željom da bliže upoznamo mesto koje je moj otac toliko voleo, koje je bilo kolevka moderne srpske države i iz kog su moji preci vodili naš narod. Vremenom smo u ovoj varoši otkrili izvanrednu ljubaznost i velikodušnost Šumadinaca koji su nas raširenih ruku dočekali i učinili da se brzo osetimo kao kod kuće - kazao je svojevremeno za medije Mihailo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track