KOORDINATOR EVROPRAJDA MILETIĆ: Ako država ne obezbedi Evroprajd jasno je da postoji diskriminacija LGBT osoba
Foto: Beta

KOORDINATOR EVROPRAJDA MILETIĆ: Ako država ne obezbedi Evroprajd jasno je da postoji diskriminacija LGBT osoba

Društvo -

Koordinator Evroprajda 2022 Goran Miletić izjavio je danas da "veruje" da će država "obezbediti" održavanje te manifestacije 17. septembra, navodeći da će u suprotnom biti jasno da postoji diskriminacija i nejednak tretman LGBT+zajednice u Srbiji.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne postoje bezbednosni uslovi za održavanje te manifestacije, Miletić je ocenio da "mnogo manje napora država treba da uloži u obezbeđivanje skupa LGBT+ zajednice nego jednog ozbiljnog fudbalskog susreta, kakav je sutrašnji derbi Crvene zvezde i Partizana".

"Ne sumnjamo da će država sutra obezbediti navijače, kao što je to uradila i na primeru litija i drugih skupova protestnog i zabavnog karaktera koji su nedavno organizovani. Zbog toga, verujemo da će vođeni tom dobrom praksom obezbediti i naš skup 17. septembra. U suprotnom samo možemo razumeti da postoji jasna diskriminacija i nejednak tretman LGBT+ zajednice", naveo je Miletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je ranije danas odluku da manifestacija Evroprajd neće biti održana i dodao da promene te odluke neće biti.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track