SRPSKI PATRIJARH PISAO KRALJU ČARLSU: Molimo se gospodu da dušu usnule kraljice Elizabete upokoji u mestu svetlom i cvetnom
Patrijarh Porfirije, Foto: Printscreen/Youtube/TVHram

IZJAVA SAUČEŠĆA

SRPSKI PATRIJARH PISAO KRALJU ČARLSU: Molimo se gospodu da dušu usnule kraljice Elizabete upokoji u mestu svetlom i cvetnom

Društvo -

Povodom smrti britanske kraljice Elizabete Druge, srpski patrijarh Porfirije uputio je izjavu saučešća novom kralju Čarlsu Trećem u Londonu, koju prenosimo u celosti:

- Vaše Kraljevsko Visočanstvo, U svoje ime i u ime sve punoće Srpske pravoslavne Crkve izražavam Vam najiskrenije saučešće povodom upokojenja Vaše majke, kraljice Elizabete Druge.

Kraljica Elizabeta, Princ Čarls
foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Blaženopočivša kraljica Elizabeta, planetarni simbol mudrosti, hrabrosti i rodoljublja, sa pravom je, kao poglavar Anglikanske Crkve, nosila titulu Zaštitnik vere.

Vaša majka je ceo svoj život posvetila pre svega miru, preko potrebnom svetu kako pre sedam decenija, kada je dostojanstveno ponela krunu Ujedinjenog Kraljevstva, tako i danas kada odlazi, u to smo sigurni, tamo gde pravednici blaženstvuju.

Molimo se Gospodu da dušu usnule kraljice upokoji u mestu svetlom, u mestu cvetnom, u mestu odmora i da je pokaže kao naslednika božanskih dobara u dvorovima pravednih.

Neka Gospod Vama, kraljevskoj porodici i svim narodima Ujedinjenog Kraljevstva podari utehu u ovom teškom trenutku - poručio je patrijarh srpski Porfirije, a saopštila Informativna služba SPC.

Kako se dodaje u saopštenju, povodom upokojenja kraljice Elizabete, patrijarh Porfirije uputio je izjavu saučešća i arhiepiskopu kenterberijskom g. Justinu Vebliju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja