NEKA POČIVA U MIRU! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio saučešće porodici preminulog akademika Ljubiše Rakića
Foto: EPA Martin Divisek, Zorana Jevtić

tuga

NEKA POČIVA U MIRU! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio saučešće porodici preminulog akademika Ljubiše Rakića

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je povodom smrti akademika Ljubiše Rakića telegram saučešća njegovoj porodici i Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, saopštila je večeras služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

- Sa tugom sam primio vest o smrti akademika Ljubiše Rakića, poštovanog člana naučne zajednice čija je reputacija daleko nadilazila granice naše zemlje i čoveka koji je ne samo kroz struku, već i kroz javne nastupe pokazivao koliko voli svoju zemlju.

Akademik Rakić je u oblasti medicinske nauke svrstao Srbiju u sam vrh svetskih naučnih tokova, a njegova bogata stručna zaostavština će nastaviti da utire put mladim generacijama naučnika, koji će u njegovom radu nalaziti inspiraciju i uzor.

- Izražavam duboko saučešće porodici, kolegama i poštovaocima akademika Ljubiše Rakića. Neka počiva u miru - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića. Akademik Ljubiša Rakić, član Srpske akademije nauka i umetnosti i jedan od najuglednijih srpskih naučnika iz oblasti medicine, posle kraće bolesti preminuo je u 91. godini u Beogradu, saopštila je ranije večeras SANU.

Kurir.rs/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track