GAZDI DOMA "ROJAL" PRODUŽENA ZABRANA PRILASKA NOVINARKAMA KURIRA: Evo kada sud saslušava Filipa Jakšića ZBOG PRETNJI NOVINARKAMA!
Filipu Jakšiću preti do pet godina zatvora, Foto: Kurir

GAZDI DOMA "ROJAL" PRODUŽENA ZABRANA PRILASKA NOVINARKAMA KURIRA: Evo kada sud saslušava Filipa Jakšića ZBOG PRETNJI NOVINARKAMA!

Društvo -

Drugi osnovni sud u Beogradu je vlasniku nelegalnog staračkog doma "Rojal" iz Krnjače Filipu Jakšiću do daljeg produžio zabranu prilaska na udaljenosti od 50 metara novinarkama Kurira kojima je pretio, kao i zabranu sastajanja i komuniciranja s njima.

Filip Jakšić
Filip Jakšićfoto: Printscreen

Ova mera je Jakšiću prvobitno izrečena početkom avgusta, nakon što je tokom noći novinarki i urednici Kurira uputio jezive pretnje i uvrede zbog pisanja o užasnom postupanju prema korisnicima i zaposlenima u domu "Rojal".

Drugo osnovno tužilaštvu u Beogradu je protiv Jakšića podiglo optužni predlog zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio produženo krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Novinarke kojima je pretio pridružile su se krivičnom gonjenju protiv osumnjičenog Jakšića, koji bi u započetom procesu trebalo da bude saslušan 15. novembra u Drugom osnovnom sudu.

Dom Rojal
foto: Zorana Jevtić

Inače, nakon serije tekstove u Kuriru o neregularnom poslovanju, inspekcije nadležnih ministarstava su zabranile rad doma "Rojal", a njihovi dotadašnji korisnici su iseljeni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track