HUMANI STUDENTI IZ REGIONA ZA DECU BEOGRADSKOG SVRATIŠTA
Foto: Promo

HUMANI STUDENTI IZ REGIONA ZA DECU BEOGRADSKOG SVRATIŠTA

Društvo -

Kraj novembra I decembar, su meseci o kojima razmišljamo o praznicima I darivanju. To su uradili I studenti iz regiona Slovenije, Hrvatske, Bosne I Hercegovine, Crne Gore u organizaciji Fakulteta za projektni I inovacioni menadžment PMC iz Beograda I već treću godinu za redom, zajedno sa svojim profesorima, skupljaju paketiće za decu Svratišta. U petak 2.12 će im biti svečano uručeni.

  • Pre tri godine dok je Covid bio još u jeku, pošto smo učestvovali na raznim takmičenjima I družili se sa kolegama iz regiona, došli smo na ideju da pomognemo najugreženijim I skupimo paketiće sa našim profesorima zajedno. Paketići su stizali različitim prevoznim sredstvima, automobilima, autobusima, preko prijatelja ali bitno je da je cilj ispunjen-istakla je Jovana Jovanović iz Beograda.
1 / 14 Foto: Promo

Empatija i saosećanje koje razvijamo kod dece predstavlјaju temelј na kome će se razvijati osećaj za potrebe drugih – od najbližih članova porodice, preko komšija, prijatelјa, sugrađana do društva u celini. Osećaj za druge je poput vožnje bicikla – jednom stečen, teško se gubi. Zbog toga je izuzetno važno da učimo od malih nogu da budemo brižni i saosećajni lјudi, da ćemo u činjenju dobrog imati ličnu satisfakciju. Nemački filozof Fridrih Niče jednom prilikom je rekao: „Najbolji način da se svaki dan započne dobro je da pri buđenju mislite na to koga biste toga dana mogli obradovati“-dodala je njena kolegnica Ana iz Vukovara.

Jedno je sigurno, ova akcija će se nastaviti I sledeće godine I biti sve veća I veća.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track