OPRAVDALI SU HIPOKRATOVU ZAKLETVU! Doktor Ristić: Urađeno je 250 operacija bez jednog SMRTNOG slučaja! ZAŠTO je klinika zatvorena?
Kardiohirurgija od srca, Foto: Profimedia

OPRAVDALI SU HIPOKRATOVU ZAKLETVU! Doktor Ristić: Urađeno je 250 operacija bez jednog SMRTNOG slučaja! ZAŠTO je klinika zatvorena?

Društvo -

Izvodeći 25 operacija na otvorenom srcu u jednom danu, za nepunih 12 sati, stručni timovi u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" nadmašili su sopstveni evropski rekord postignut proletos, kada je urađen 21 operativni zahvat. Ovim velikim brojkama smanjuju se liste čekanja, jer su kardiovaskularne bolesti u Srbiji i dalje ubice broj jedan.

Kardiovaskularna oboljenja
foto: kurir tv

O ovoj, ali i o ostalim temama iz našeg zdravstva danas je u studiju Kurir TV, vođen razgovar sa kardiohirurgom, profesorom doktorom Miljkom Ristićem.

- Ne treba lekare izdvajati iz mogućnosti da rade prekovremeno. Mogu raditi i privatno i državno - rekao je Ristić.

Svojevremno, Ristić je sa kolegama pokrenuo inicijativu da se otvore klinike u Užicu i Nišu odnosno kardiovaskularni centri, bez ikakve nakanade.

03:17

Doktor Ristić: Urađeno je 250 operacija bez jednog SMRTNOG slučaja! ZAŠTO je klinika zatvorena?

- Šta se dogodilo, ministarstvo zdravlja nije bilo zainteresovano. To zahteva 15 hirurga na jednoj operaciji. Urađeno je 250 operacija bez ijednog smrtnog slučaja, pa je posle ta klinika zatvorena - rekao je Ristić.

Ceo sadržaj možete videti na Kurir TV

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track