DANAS OBDUKCIJA DEČAKA KOJI JE PROGUTAO ŽIR: Tužilaštvo za Kurir o snimku iz vrtića koji pokazuje ŠTA SE SA MALIŠANOM DESILO!
Foto: Shutterstock

vladičin han tuguje

DANAS OBDUKCIJA DEČAKA KOJI JE PROGUTAO ŽIR: Tužilaštvo za Kurir o snimku iz vrtića koji pokazuje ŠTA SE SA MALIŠANOM DESILO!

Društvo -

Dragan Nikolić, osnovni javni tužilac u Vladičinom Hanu, rekao je za Kurir da će danas biti urađena obdukcija četvorogodišnjeg dečaka, koji je u utorak progutao žir u vrtiću "Čarolija" u Vladičinom Hanu, nakon čega je i pored napora lekara, preminuo!

- Obdukcija se radi danas, a rezultate očekujemo za nekih desetak do 20 dana. Tužilaštvo i dalje prikuplja informacije. Tačno je da postoji snimak sa video nadzora u vrtiću, tek ćemo pregledom video nadzora znati prave činjenice. Vladičin Han je mala sredina, postoje razne priče, imamo informaciju da je dečak izašao u hodnik i da je pao, ali dok ne dobijemo video nadzor ne možemo da tvrdimo da se tako zaista i dogodilo - naveo je Nikolić.

On dodaje da će biti uzete izjave i od svih zaposlenih u pomenutom vrtiću, a koji su bili na licu mesta kada je došlo do tragedije.

- Obaveštena je i prosvetna i zdravstena inspekcija, dat je nalog da se izuzme sva medicinska dokumentacija - zaključio je sagovornik Kurira.

Podsetimo, dečak (4) progutao je u utorak prepodne žir u vrtiću u Vladičinom Hanu, nakon čega je u besvesnom stanju prebačen najpre u Zdravstveni centar u Surdulici, a zatim u Univerzitetski klinički centar u Nišu, gde je operisan, ali je nažalost preminuo.

Ljiljana Ristić, direktorka PU "Pčelice" rekla nam je da neće davati izjave za medije, a na pitanje da li je vaspitačica suspendovana odgovorila je da ćemo blagovremeno biti obavešteni.

- Ne mogu da iznosim nikakve informacije, bićete blagovremeno obavešteni - kratko nam je poručila Ristićeva.

Nakon smrti mališana ceo Vladičin Han tuguje, a proglašena su dva dana žalosti zbog smrti dečaka. Dečak će biti sahranjen sutra na groblju u Prekodolcu.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

02:34

160 MALIŠANA BILO UGROŽENO! Vrtić počeo da se ruši zbog izgradnje stambene jedinice na susednoj parceli, RODITELJI BESNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track