BOG NAS JE POGLEDAO! Reke u Lučanima, Arilju i Ivanjici se povlače, meštani golisjkih sela TRI DANA bez telefonske veze (FOTO)
Foto: Rina

IZBEGLI VANREDNU SITUACIJU

BOG NAS JE POGLEDAO! Reke u Lučanima, Arilju i Ivanjici se povlače, meštani golisjkih sela TRI DANA bez telefonske veze (FOTO)

Društvo -

Nakon nekoliko dana dramatičnih dana u čitavjoj Zapadnoj Srbiji, nivo nabujalih reka je u opadanju, a situacija se smiruje. Najviše problema poplave su donele meštanima dragačevskih sela, u kojima je nabujala Bjelica nosila sve pred sobom.

"Njen vodostaj trenutno je na 90 centimetara, i spušta se na svakih sat vremena za još nekoliko centimetara. Zbog njenog izlivanja poplavljeno je oko 100 hektara poljoprivrednig zemljišta i pomoćni objekti domaćistva Matijević, gde smo mi odmah stigli u pomoć u vidu hrane za stoku koju je bujica odnela, rekao je za RINU Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Ivanjica, Reke, odroni
foto: Rina

Opština Ivanjica koja je u prethodnim polavnim talasima najgore prolazila od svih, tokom ove poslednje elemenarne nepogode nije izvukla najdeblji kraj. Tri dana meštani Golije su bez telefonske veze, a ekipe su konačno motornim sankama uspele da dođu na teren i saniraju kvar.

"Bog nas je ovaj put pogledao, jer sa svokom većom kišom kod nas nastaje prava katastrofa i vanredna situacija. Sve je pod kontrolom, voda se povlači u svoja korita. Moravica jeste nabujala, ali ne preti da se izlije. Imali smo problema saodosnabdevanjem i pritisak je bio smanjen, ali je sada sve sanirano. Mehanizacija će izaći na teren, kad se nivo Moravice dodatno smanji", izjavio je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Ivanjica, Reke, odroni
foto: Rina

Reke Rzav i Moravica koje su se izlile na nekoliko mesta na teritoriji opštine Arilje, povukle su se u svoja korita.

"Nivo vodostaja opao je za više od jednog metra i građani su bezbedni. Nemamo pričinjenu veću materijalnu štetu na putnoj infrastrukturi i za sada je sve mirno", istakao je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track