ZARATILI VAKSER I ANTIVAKSER NA KURIR TV! Stojanović: UMIRU NAM DECA ZBOG VAS! Antonijević: Bodete ih 15 minuta po rođenju (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

morbile

ZARATILI VAKSER I ANTIVAKSER NA KURIR TV! Stojanović: UMIRU NAM DECA ZBOG VAS! Antonijević: Bodete ih 15 minuta po rođenju (VIDEO)

Društvo -

Nažalost, ponovo smo svedoci pojave obolelih od morbila. U periodu od kraja 2017. do juna 2019. godine u Srbiji je registrovana velika epidemija malih boginja, sa 5.798 potvrđenih slučajeva i 15 smrtnih ishoda, od čega je četvoro dece bilo mlađe od pet godina.

O tome kako se širenje zaraze malim boginjama može sprečiti i koliko je u tome važna vakcnacija u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su dr Aleksandar Stojanović, direktor DZ Palilula i dr Borislav Antonijević, specijalista ginekologije GAK "Narodni front"

Jutarnji
foto: Kurir televizija

Stojanović je izjavio da je procenat vakcinisanih nezadovoljavajući:

- Da bi bili zadovoljni vakcinacijom ona mora biti 95 posto, vakcinisani je mnogo manje od toga, tako da je to problem. Ljuidi moraju da znaju koliko su opasne male boginje i koliko je opasna epidemija. Ko neće da vakciniše neće i gotovo - rekao je Stojanović.

Antonijević smatra da je se o vakcnama među lekarima ne raspravlja dovoljno i da preovlađuje jedna struja.

- Ovakvi razgovori se odvijaju na mestima gde ne treba da se odvijaju. Razgovor o vakcinama ne treba da bude na televiziji nego na stručnim forumima koji se kod nas ne organizuju. Kad mislite drugačije vi ne možete da dobije prostor.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

Mi smo tražili prostor na Kolarcu i Filozofskom fakultetu gde će se takve rasprave organizovati i nismo ga dobili. Menjaju se mišljenja iz dana u dan. Za vakcine protiv kovida prvo se tvrdilo da je njihova uspešnost skoro 100 posto, pa su onda rekli da je manje, pa su onda tražili buster, pa ni buster nema dovoljno efekta - kaže Antonijević i dodaje:

- U MMR vakcine se sumnja zato što imamo slučajeve autizma dece posle vakcinisanja. Ja sam protiv polivalentnih vakcina. Koji je razlog da se detetu sa 15 minuta života da vakcina protiv hepatitisa B, za koji znamo kako se prenosi i tako opterećujemo njegov imuni sistem. Medicina ne može da napreduje ako propagiramo samo ono što je zadato - tvrdi Antonijvević.

vakcine
foto: Zorana Jevtić

Stojanović je oštro osporio tvrdnje svog sagovornika.

- Antonijević se uopšte nije bavio ovom temom. Ono što priča nema pokrića. Vakcina svaka ima nešto, ali više ima dobrobiti. Vakcine nisu idealne, ali kad se sve sabere učinak je pozitivan. Ovde je najvažnije dečje zdravlje. Kad se ne vakcinišete možete da preminete, a pokazalo se da je zbog tih neki antivaksera, zbog njihovog uticaja, preminulo petoro nevakcinisane dece. Za vakcinu koju je odobrio svet, nemojte da razmišljate, svi koji ne vakcinišu decu rade protiv njihovog zdravlja - ocenio je Stojanović.

05:04

ZBOG ANTIVAKSERA DECA UMIRU! Oštra rasprava lekara u programu uživo: Zašto vakcinišu decu od 15 MINUTA ŽIVOTA!?

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track