Najnovije vesti

OPREZ! NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM: Nikako ne otvarajte ove linkove ako vam stignu SMS, na udaru veliki broj građana!
Foto: Profimedia

lažni sajt

OPREZ! NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM: Nikako ne otvarajte ove linkove ako vam stignu SMS, na udaru veliki broj građana!

Društvo
12:53h

U Srbiji se pojavila nova SMS prevara, u kojoj pokušavaju da vas "navuku" na lažni sajt predstavljajući se kao Netfliks.

Na mobilni telefon najpre stiže SMS poruka pošiljaoca potpisanog kao "Netfliks", u kojoj se navodi da je vaša poslednja naplata odbijena i da ukoliko želite da nastavite da koristite striming servis treba da odete na sajt koji je ulinkovan u poruci (https://customersupportnfx.com ili https://pretplataplatnik.com)

U poruci napisanoj na ćirilici, navodi se da uplata ili nije bila uspešna ili je odbijena, i dodat je link na sajt koji nema veze sa Netfliksom. Mnogi su mislili da je u pitanju neka zabrana zbog deljenja lozinki, ali je razlog mnogo gori.

Nikako se ne savetuje da kliknete na ovaj link, jer je očigledno prevara u pitanju, ali ako to uradite završićete na sajtu koji ima logo Netfliksa, ali je URL drugačiji.

prevara
foto: Printscreen

Probali smo da uđemo na jedan sajt, ali Google srećom odmah obaveštava da je u pitanju prevara. Moguće je da možda neće biti isto i na telefonu, i da će vam telefon ipak otvoriti sajt.

Najverovatnije se radi o phishing-u i na sajtu će pokušati da pokradu što mogu više vaših informacija, ili da probaju da vas prevare i pokušaju da vas namame da ponovo uplatite novac.

Nikako ne treba otvarati ovakve linkove. Netfliks, niti bilo koja druga kompanija nikada ne šalju ovakve SMS. Svaka komunikacija sa njima se odvija preko mejla. U slučaju da vam pretplata zaista bude odbijena, vaša banka će vas obavestiti o tome preko SMS, a Netfliks preko mejla.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track