JAKŠIĆI UZELI 22.000 EVRA OD BAKE (74) PA OVAKO POKUŠALI DA JE PREVARE! Nema kraja njihovim mućkama, A SADA SE OVO DEŠAVA!
Nelegalne radnje Filipa Jakšića razotkrio je Kurir, Foto: Kurir

Vlasnik ilegalnog doma koji je kurir zatvorio i njegov brat

JAKŠIĆI UZELI 22.000 EVRA OD BAKE (74) PA OVAKO POKUŠALI DA JE PREVARE! Nema kraja njihovim mućkama, A SADA SE OVO DEŠAVA!

Društvo -

Malverzacije braće Filipa i Stefana Jakšića, vlasnika nelegalnog doma za stare "Rojal" u Krnjači, koji je inspekcija nakon pisanja Kurira zatvorila se nastavljaju. Naime, Jakšići su baku R. B. (74) u petak sa ličnim dokumentima i medicinskom dokumentacijom iz svog objekta doveli u dom za stare "Nada" u Borči.

Rodoljub Paunović, vlasnik ovog staračkog doma, objasnio je za Kurir da je u petak nepoznata osoba prvobitno pozvala dom i raspitivala se o mogućnostima i kapacitetima smeštaja u njihovoj ustanovi.

- Osoblje je mislilo da je neko pozvao informativno da se raspita. Međutim, uveče je na kapiji dovežena baka privatnim kolima hitne pomoći. Osoblje iz treće smene me obavestilo da je stigla baka iz drugog doma, ali bez pratnje staratelja - kaže Paunović i dodaje:

Filip Jakšić
foto: Printscreen

- Kao ustanova socijalne zaštite smo u obavezi da se upoznamo i sa starateljem korisnika koji dolazi u dom. Sa njim treba da napravimo ugovor, da pogleda uslove, da li cena odgovara... Kada se sve to obavi vrši se prijava korisnika, međutim ništa od toga nismo mogli da uradimo jer je korisnica bila sama.

Navodi i da oni koji su je dovezli nisu bili upućeni te i da su samo imali nalog da je prebace u naš dom.

- Baku smo smestili, večerala je, popila čaj. Uvidom u dokumentaciju koju je baka imala kod sebe smo tokom vikenda shvatili o čemu se radi. Baka je imala papir odnosno ugovor potpisan u avgustu 2021. godine po kome je ona prodala stan u Borči Stefanu Jakšiću i to za 22.000 evra. Ugovor je overen kod notara. Takođe, kod sebe je imala i ugovor o smeštaju i doživotnom izdržavanju potpisan sa Filipom Jakšićem. U njemu stoji da preuzima obavezu brige o baki R. B. dok ona njemu za to izdržavanje ostavlja 22.000 evra - navodi Paunović.

Navodi i da je pokušao odmah da stupi u kontakt sa Jakšićem, međutim, tek juče mu je odgovorio na poziv.

Bez odgovora

Kurir je ovim povodom Jakšićima uputio mejl sa pitanjima, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

- Ja sam bio dužan da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obavestim o ovom slučaju jer ne želim ništa nelegalno da radim. Kada sam se čuo sa Jakšićem insistirao je da baka ostane tako kod mene, međutim, dao sam mu rok do petka da iseli baku - tvrdi vlasnik doma "Nada".

Podsetimo, Kurir je u godini za nama u više navrata pisao o nelegalnom domu za stara lica "Rojal" u Krnjači, o lošem postupanju prema štićenicima, ali i prema zaposlenima, o mahinacijama njegovog vlasnika Filipa Jakšića, pretnjama koje je uputio novinarkama Kurira, zbog čega mu je izrečena zabrana prilaska, o njegovim pokušajima da prevari i policiju i javnog izvršitelja i čoveka od kojeg je s bratom Stefanom pozajmio oko 120.000 evra nameravajući da "bentlija", koji je bio predmet potraživanja, prebaci na drugoga...

Naše informacije o domu su pokrenule nadležno ministarstvo da reaguje početkom avgusta, da donese odluku o prestanku rada i da naredi da se objekat u potpunosti isprazni. Ali mi tu nismo stali, već smo intenzivnim obaveštavanjem javnosti primorali odgovorne državne organe da sprovedu pomenutu odluku i stave početkom oktobra definitivno katanac na vrata, iza kojih je Jakšić u tom trenutku i dalje držao korisnike doma i imao zaposlene.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja