PLJUŠTE ZABRANE I PRIJAVE ZA ILEGALAN RAD POLIKLINIKE ZEČEVIĆEVIH: Ministarstvo zdravlja donelo MERE posle pisanja Kurira!
Foto: Printskrin, Kurir

INSPEKCIJA U ARANĐELOVCU

PLJUŠTE ZABRANE I PRIJAVE ZA ILEGALAN RAD POLIKLINIKE ZEČEVIĆEVIH: Ministarstvo zdravlja donelo MERE posle pisanja Kurira!

Društvo -

Posle tri nedelje izveštavanja Kurira o nelegalnom radu doma za stare u okviru Poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu, koja je u vlasništvu sinova narodnog poslanika dr Zorana Zečevića, visokog funkcionera Srpske stranke Zavetnici, nadležne inspekcije konačno su napravile konkretne korake u rešavanju ovog problema.

Naime, iz Ministarstva zdravlja Kuriru je rečeno da su zdravstveni inspektori tokom kontrole poliklinike u Aranđelvcu utvrdili da ona nelegalno pruža i reklamira određene zdravstvene usluge, te da će i zbog toga kao i zbog sprečavanja inspektora da obave kontrolu objekta za smeštaj starih lica, preduzeti određene zakonske mere.

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

- U skladu sa utvrđenim činjenicnim stanjem od strane zdravstvene inspekcije, zapisnikom je izrečena zabrana obavljanja zdravstvene delatnosti van rešenja nadležnog organa Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i zabrana reklamiranja navedenih zdravstvenih delatnosti, sadržanih u reklamnom prospektu i na izlogu poliklinike - navode iz Ministarstva zdravlja za Kurir i dodaju:

- Takođe je naloženo dostavljanje personalne dokumentacije zatečenih lica u Poliklinici (licence i ugovori o radu). Na osnovu konstatovanih nepravilnosti u radu Poliklinike, i nedopuštanja obavljanja inspekcijskog nadzora u objektu za smeštaj starih lica, za koji je postojala sumnja na obavljanje zdravstvene delatnosti, protiv odgovornih lica preduzeće se zakonom predviđene mere - podneće se prekršajne prijave.

Podsetimo, Kurir danima piše o nelegalnom domu za stare u okviru Poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu za koji je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalne pitanja od 2008. godine tri puta donosilo rešenje o zabrani rada, a u avgustu prošle godine inspektori socijalne zaštite su pokušali i da izvrše inspekcijski nadzor, ali bezuspešno.

Mutljavine poslanika Zečevića i njegovih sinova osvetlila je šokantna ispovest V. P., koja je optužila zaposlene u ilegalnom domu za stare da su uticali na smrt njene majke jer su je mesec dana zapostavljali, zbog čega je imala na telu duboke žive rane, kroz koje je mogla proći ruka do kosti. Svoje tvrdnje je dokumentovala i fotografijama.

Nakon našeg pisanja i prijave V. P. reagovalo je i Ministarstvo zdravlja, ono je uputilo svoju inspekciju u Polikliniku "Sveti Stefan" porodice Zečević, kako bi se proverili svi navodi, ali ni njima nije dozvoljen pristup da ispitaju da li u sklopu nje postoji smeštaj za koji nemaju licencu.

Bez asistencije

Inspektori bez uspeha u novoj kontroli

Prema saznanjima Kurira, lokalna policija u Aranđelovcu pre nekoliko dana navodno nije pružila asistenciju zdravstvenim inspektorima i inspektorima socijalne zaštite te zbog toga ponovo nisu mogle da uđu u objekat u okviru poliklinike "Sveti Stefan", gde se sumnja da su nelegalno smešteni stari. Kurir je juče tim povodom uputio pitanja policiji, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Iz poliklinike "Sveti Stefan", kao i dr Zoran Zečević su u više navrata tvrdili za Kurir da ta poliklinika ne pruža domski smeštaj starim licima, već isključivo smeštaj pacijenata koji se leče u poliklinici, za šta su i registrovani. Kurir ih je i juče zvanično upitao koje zdravstvene delatnosti je poliklinika obavljala i reklamirala van rešenja Ministarstva zdravlja, kao i zašto sprečavaju inspektore u obavljaju radi, ali odgovore nismo dobili.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track