Najnovije vesti

KONTROLA U GSP TRAŽI KARTU LIKU KOJI IMA OKO 30 GODINA: Zbog onoga što je rekao SVI PUTNICI SE SMEJALI!
Foto: Ana Paunković, Ilustracija

hit na mrežama

KONTROLA U GSP TRAŽI KARTU LIKU KOJI IMA OKO 30 GODINA: Zbog onoga što je rekao SVI PUTNICI SE SMEJALI!

Društvo

Kontrola u gradskom prevozu u Beogradu pitala je mladića koji ima tridesetak godina da li ima kartu, a on je odgovorio da je srednja škola i to pedagoška.

U jednoj objavi na Tviteru opisana je ova situcaija koja je do suza nasmejala sve putnike u autobusu.

autobuska stanica, gužva na autobuskoj stanici, validatori, Bus Plus, ulazak u autobus, GSP
foto: Nemanja Nikolić

- Ulazi kontrola pitaju lika za kartu, on kaže srednja škola, a ima brat bratu bar 30 godina, samo jedan dobacuje, a i ja sam večernja škola. Ovaj ga pita koja srednja škola on kaže pedagoška. E, sad kad nisam umrla... Ali morate da imate potvrdu. Ma, kakvu potrebu?! Dobro koja srednja škola, pedagoška bukvalno kraj umreću od smeha - piše u tvitu.

Naime, često se dešava da omladina ne plaća kartu, a da kad uđe kontrola samo kažu da su srednja škola. Međutim, važno je naglasiti i da srednjoškolci treba da imaju kartu.

Potrebna dokumenta za izdavanje karte za srednjoškolce su sledeća:

- Za učenike sa prebivalištem u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji Srbije ili originalna potvrda o pohađanju škole u inostranstvu/ispostave u Beogradu koja mora biti na srpskom ili engleskom ili prevedena na srpski od strane sudskog tumača.

Za učenike sa prebivalištem van teritorije Beograda koji pohađaju školu u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji grada Beograda. Za strane učenike: fotokopija pasoša (original na uvid), za učenike iz EU: fotokopija pasoša ili lične karte (original na uvid). Za punoletna lica: fotokopija lične karte (original na uvid). Za maloletna lica: fotokopija pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid).

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja