DR ZEČEVIĆ ČAK I NELEGALNO GRADIO: Zgrada u kojoj primaju pacijente i ILEGALNO čuvaju stare NEMA UPOTREBNU DOZVOLU!
Foto: ATA Images, Petar Aleksić

Dokle više?!

DR ZEČEVIĆ ČAK I NELEGALNO GRADIO: Zgrada u kojoj primaju pacijente i ILEGALNO čuvaju stare NEMA UPOTREBNU DOZVOLU!

Društvo -

Zgrada u suvlasništvu poslanika dr Zorana Zečevića u Ulici knjaza Miloša 30 u Aranđelovcu, u kojoj posluje poliklinika „Sveti Stefan“, koja svakodnevno prima pacijente, ali i dom za stare bez licence, nema upotrebnu dozvolu jer je visoki funkcioner Srpske stranke Zavetnici nelegalno sagradio čak dva sprata, saznaje Kurir.

Reč je o zgradi zasad nepoznate površine, sagrađenoj na parceli u državnoj svojini, a Zečević ima pravo korišćenja samo polovine te parcele, pokazuju podaci iz katastra.

Naime, prema saznanjima Kurira, Zečević je 1991. dobio odobrenje za gradnju stambeno-poslovne zgrade koja se sastoji od prizemlja, sprata i potkrovlja, ali on je nelegalno sagradio još dve etaže.

Zoran Zečević, Poliklinika Sveti Stefan
foto: Kurir

- Za objekat na parceli s katastarskim brojem 2646/1 KO Aranđelovac investitor ima odobrenje za izgradnju objekta individualne stambeno-poslovne zgrade spratnosti P+1+potkrovlje (prizemlje, prvi sprat i potkrovlje) dimenzija 23,20 x 6,55 metara sa lokalima trgovinske i ugostiteljske delatnosti, a odobrenje je od 19. februara 1991. godine - kaže naš izvor i dodaje:

- Na terenu je odstupljeno od izdate dozvole i sagrađen je poslovni objekat spratnosti P+3+potkrovlje (prizemlje, tri sprata i potkrovlje) sa dve nelegalne etaže, ukupnih gabarita 34,90 x 6,73 metara.

Takođe, prema rečima našeg sagovornika, dr Zečević je tek 9. oktobra 2017. pokrenuo ozakonjenje rešenjem građevinskog inspektora.

Zoran Zečević, Poliklinika Sveti Stefan
foto: Kurir

- Investitor je od strane odeljenja, dopisom od 21. 6. 2017, a i usmeno više puta preko projektanta, obavešten da treba da dostavi projektnu dokumentaciju za poslovni objekat - projekat izvedenog stanja, što nije uradio do danas. Tek kada dostavi projekat, može se utvrditi tačna kvadratura nelegalno dograđenog dela. U katastru na predmetnoj parceli evidentiran je samo stambeni objekat površine u gabaritu 78 kvadrata. Zečevići nemaju upotrebnu dozvolu ni za ono što su gradili s dozvolom jer su od nje odstupili sa dve etaže. Upotrebnu dozvolu nema ni za ono što je dograđeno - tvrdi naš izvor, dodajući da dr Zečević izbegava da ozakoni objekat kao poslovni jer su takse mnogo veće, a uslovi mnogo stroži.

Podaci iz katastra pokazuju da je dr Zečevič suvlasnik polovine porodične stambene zgrade u Ulici knjaza Miloša 30 u Aranđelovcu, koja se nalazi na parceli od 150 kvadrata u državnoj svojini, pri čemu dr Zečević ima pravo korišćenja polovine te parcele.

Zoran Zečević
foto: Privatna Arhiva

Osnovni sud u Aranđelovcu

Traže dodatna objašnjenja od inspekcije

Zbog navoda da postoji ilegalni starački dom, inspektori socijalne zaštite su u dva navrata tražili dozvolu od Osnovnog suda u Aranđelovcu da uđu u objekat u Knjaza Miloša 30 i izvrše nadzor, jer im je dr Zečević to branio pod izgovorom da je reč o stambenom objektu u privatnom vlasništvu. U septembru prošle godine sud je inspektorima odbio zahtev, a za novi, koji su poslali 15. marta ove godine, sud im je 20. marta tražio da ga dopune „dodatnim objašnjenjima uz odgovarajuće dokaze, a na osnovu kojih će sud ceniti da li je moguće izvršiti uviđaj bez kršenja prava drugih lica na nepovredivost stana jemčenog čl. 40 Ustava Srbije“.

- Kako se radi o naročito hitnom postupku, predlagaču je naloženo da tražena obaveštenja dostave u najkraćem roku - odgovorili su Kuriru iz aranđelovačkog suda.

Kako saznajemo, inspektori socijalne zaštite su sudu tražena obaveštenja već dostavili.

- Ovde je reč o neraščišćenim imovinsko-pravnim odnosima. Samim tim što se objekat nalazi na parceli koja je državna svojina, na tom mestu ne bi smeo da obavlja nijednu delatnost bez dozvole države - kaže naš izvor.

Poslanik Zečević nije odgovorio na pitanja Kurira u vezi s nelegalnom gradnjom.

Podsetimo, Zečević sa sinovima na pomenutoj adresi više od decenije drži ilegalni dom za stare uz polikliniku „Sveti Stefan“, o čemu je Kurir nedeljama pisao. Sve je počelo kada je V. P. u ispovesti za Kurir optužila zaposlene u tom domu da su zapustili njenu majku, koja je tamo boravila krajem godine, i da je ona ubrzo nakon toga preminula. Iako su iz same poliklinike, kao i dr Zečević, u više navrata negirali da pružaju domski smeštaj starima, inspekcije su u objektu zatekle stare ljude.

Kurir.rs Ekipa Kurira

Bonus video:

01:19

Dom za stare u Aranđelovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track