NASTAVLJAMO TRADICIJU DARIVANJA POVODOM NAJVEĆEG HRIŠĆANSKOG PRAZNIKA! OD 11. APRILA POKLANJAMO VAM:
Foto: Kurir

NASTAVLJAMO TRADICIJU DARIVANJA POVODOM NAJVEĆEG HRIŠĆANSKOG PRAZNIKA! OD 11. APRILA POKLANJAMO VAM:

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u nedelju, 16. aprila, obeležavaju Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Tradicionalno, uoči Uskrsa, KURIR DARUJE SVOJE ČITAOCE VREDNIM POKLONIMA.

U utorak, 11. aprila, poklanjamo vam NALEPNICE ZA JAJA SA SLIKAMA SVETACA U ZLATOTISKU

Svaki čitalac dobiće 10 nalepnica za jaja s likovima svetaca u zlatotisku: Isusa Hrista, Presvete Bogorodice s Hristom, Svetog Nikole, Svetog Jovana, Svete Petke, Svetog Luke, Svetog arhangela Mihaila, Svetog Dimitrija, Svetog Đorđa i Svetog Save.

U sredu, 12. aprila, poklanjamo vam VELIKI KRST U ZLATOTISKU dimenzija 10 x 14 cm

Veliki krst napravljen je od kartona. Svaki čitalac dobiće krst dimenzija 10 x 14 cm sa zlatotiskom uz kupljeno izdanje dnevnih novina Kurir.

U četvrtak, 13. aprila, poklanjamo vam DRŽAČ ZA ČUVARKUĆU S LIKOM ISUSA HRISTA U ZLATOTISKU

Držač za čuvarkuću napravljen je od kartona i na njemu se nalazi lik Gospoda Isusa Hrista u zlatotisku. Veruje se da čuvarkuća donosi blagostanje i sreću u dom, pa je mnogi čuvaju u posebnim ukrasnim posudama ili stalcima.

Na Veliki petak, koji se obeležava 14. aprila, poklanjamo vam IKONU ISUSA HRISTA I PRESVETE BOGORODICE – DIPTIH SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM

Na levoj strani ikone nalazi se lik Presvete Bogorodice, a na desnoj lik Gospoda Isusa Hrista u zlatotisku. Na poleđini ikone nalazi se molitva.

U subotu, 15. aprila, u trobroju vas čeka poklon DRVENA BROJANICA OSVEŠTANA U CRKVI SVETOG MARKA U BEOGRADU

Brojanica koju ćete dobiti sadrži 33 drvene perle i krstić. Osveštana je za zdravlje, sreću i blagostanje u Beogradu, u Crkvi Svetog Marka. Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve, koji su naročito negovali pravoslavni monasi. Same brojanice imaju simbolički karakter.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track