UZBUNA U ELEKTROTEHNIČKOJ ŠKOLI, NEMA KO DA PREDAJE ELEKTROTEHNIKU! Đaci očajni, moraće na razredni ispit? Oglasio se direktor
Foto: Printscreen

DRAMA U eTŠ "nikola tesla"

UZBUNA U ELEKTROTEHNIČKOJ ŠKOLI, NEMA KO DA PREDAJE ELEKTROTEHNIKU! Đaci očajni, moraće na razredni ispit? Oglasio se direktor

Društvo -

Učenici pet odeljenja prve godine Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u Beogradu već neko vreme nemaju redovnu nastavu iz Osnova elektrotehnike, pa će zbog toga morati da polažu razredni ispit, tvrde roditelji ovih učenika za Kurir.

Oni su, kako kažu, zabrinuti zbog neodržavanja redovne nastave iz ovog predmeta zbog nedostatka nastavnog kadra.

- Taj predmet je njihova budućnost i ključan je. Blizu smo da bude trećina nastave koja nije održana, što znači da će polagati razredni ispit, nama to sleduje pa sleduje. Profesorka koja je đacima predavala je otišla nešto pre Nove godine, od tada deca imaju problem i nemaju časove iz ovog predmeta. Bio je jedan profesor na zameni, ali vrlo kratko, ne više od tri nedelje - ispričali su roditelji za naš list.

Oni dodaju da im je razredni starešina rekao da je problem jer niko neće da se javi na konkurs za posao.

- Od direktora škole nismo dobili zvaničan odgovor, ali je i on rekao da nema kandidata na birou i da su im ruke vezane. To nije problem samo sa našom školom, već sa svim školama koji imaju nastavu ovog predmeta, kao i fizike i matematike. Prosledili smo pismo i svim srednjim školama u Srbiji u cilju da se probudi neka reakcija. Pisali smo i Ministarstvu prosvete - naveli su oni.

Direktor Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" Branko Subotić kaže za Kurir da deca neće polagati razredni ispit, kao i da se profesorka koja je otišla vraća krajem aprila.

- Ta profesorka je uzela neplaćeno tri meseca, mi ne možemo dok je ona na neplaćenom da primimo za stalno nekog drugog. Dolaze studenti na zamenu, ali nemamo nastavnika u kontinuitetu ta tri meseca. Generalno nema inženjera na birou da dođu i da budu u kontinuitetu po tri meseca. Deca imaju časove iz ovog predmeta, dešava se i da nemaju, ali nije istina da nemaju tri meseca časove. Generalno postoji problem, problem je i kada neko ode na bolovanje naće zamenu - rekao je Subotić.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

02:39

HUMANOST NA DELU! Đaci sportske gimnazije napravli humanitarnu predstavu za svog druga Ogija koji boluje od leukemije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track