UPALJEN METEOALARM! HITNO UPOZORENJE RHMZ: Snažno nevreme sa gradom pogodiće ove delove Srbije u NAREDNIH SAT VREMENA
Foto: Petar Aleksić

VREMENSKA PROGNOZA

UPALJEN METEOALARM! HITNO UPOZORENJE RHMZ: Snažno nevreme sa gradom pogodiće ove delove Srbije u NAREDNIH SAT VREMENA

Društvo -

U narednih sat vremena na severu Vojvodine očekuju se jaki pljuskovi sa gradom, upozorava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

"U narednom satu sporopokretna oblačnost sa jakim pljuskovima, grmljavinom i ponegde gradom očekuje se na severu Vojvodine. Iako će pljuskovi lokalno biti veoma intenzivni, količina padavina je izrazito neujednačena, čak i na malim udaljenostima", navodi se u upozorenju RHMZ-a.

RHMZ
foto: Printscreen

Meteorolozi su danas izdali čak tri upozorenja na nevreme za skoro sva područja u Srbiji, a upaljeni su narandžasti i žuti meteoalarm koji podrazumevaju da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi se na sajtu RHMZ.

U delovima Srbije na istoku upaljen je žuti meteoalarm, a Iz RHMZ navode da te vremenske pojave nisu neuobičajene, ali se ljudima savetuje oprez ako planiraju aktivnosti koje napolju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja