ZORIĆI VIŠE NE SPAVAJU POD MOSTOM, ALI STIGLE STRAŠNE OPTUŽBE! Milenina majka: Oni su mrtvi za mene! Evo zbog čega je OGORČENA!
Milena i Milan Zorić više ne spavaju pod mostom, Foto: Privatna Arhiva

NJIHOVA SUDBINA POTRESLA SRBIJU, A POTRESLA I MAJKU MARU

ZORIĆI VIŠE NE SPAVAJU POD MOSTOM, ALI STIGLE STRAŠNE OPTUŽBE! Milenina majka: Oni su mrtvi za mene! Evo zbog čega je OGORČENA!

Društvo -

Milena i Milan Zorić, majka i sin o kojima je Kurir pre nekoliko dana pisao, više ne spavaju ispod Ribničkog mosta u Kraljevu. Oni su privremeno smešteni u hraniteljsku porodicu, dok im se ne nađe dugoročni smeštaj.

S njima je obavljen i razgovor u filijali Kraljevo Nacionalne službe za zapošljavanje, biće procenjena njihova radna sposobnost, što će dovesti do lakšeg pronalaska posla, pogotovo za Milana.

- Mi smo izašli u susret. Centar za socijalni rad ponudio je da im plaća smeštaj tri meseca, u tom periodu bi za Milana trebalo da se nađe posao, pa će biti lakše za egzistenciju te porodice. Nadležni su odmah reagovali. Oni su prvobitno odbili taj smeštaj, pa su naknadno pristali - rekao je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, za Kurir.

Iz filijale Kraljevo Nacionalne službe za zapošljavanje rekli su nam da je Milena informisana o postupku procene radne sposobnosti i mogućnosti zaposlenja.

- Prihvatila je predloženu meru i potpisan je individualni plan zapošljavanja. Procena obuhvata medicinske, socijalne i druge kriterijume kojima se utvrđuju mogućnosti i sposobnosti osobe sa invaliditetom neophodne za uključivanje na tržište rada i obavljanje konkretnih poslova, samostalno ili uz podršku.

Milena Zorić, Milan Zorić
foto: Privatna Arhiva

Milenin i Milanov prijatelj Dragan Mijatović kaže da će sve biti drugačije kada se Milan zaposli.

- Oni su sada u privremenom smeštaju da ne bi bili pod mostom, dok im se ne nađe smeštaj. Centar za socijalni rad je ponudio da im plaća kiriju za stan, ali u iznosu od 10.000 dinara. Ja još uvek nisam našao smeštaj po toj ceni, sve je skuplje. Milan i Milena plaču stalno, kažu da se plaše da će za tri meseca opet pod most.

Podsetimo, majka i sin spavali su dve nedelje ispod mosta. Oni su prognani iz Hrvatske u zločinačkoj akciji "Oluja", kada su ostali bez imovine, nakon toga bili su na KiM, a zatim su se nastanili u Kraljevu. Neko vreme boravili su u kući Mileninog brata, ali su je zbog porodične svađe napustili.

Pojavio se snimak

Majka optužuje Milenu da je ukrala 3.000 evra, ona negira

Pojavio se video-snimak, kako se tvrdi, razgovora Mileninog brata Rajka s njihovom majkom Marom, u kojem ona kaže da su joj Milan i Milena ukrali 3.000 evra! To je, navodno, razlog zašto su otišli iz te kuće, a majka će, kako saznajemo, podneti krivičnu prijavu protiv ćerke.

- Ja sam ogorčena, ne želim im ništa. Za mene je ona mrtva za života! - izgovara Mara na snimku.

Dragan, prijatelj Milene i Milana, kaže da oni imaju loše odnose s bratom i majkom.

- Milena kaže da ništa nisu ukrali i da su živeli od 17.000 dinara majčine penzije. Da imaju toliki novac, ne bi spavali pod mostom i bili gladni - kaže Dragan.

Kurir.rs/ M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track