MALA GREŠKA MOŽE SKUPO DA KOŠTA! Stručnjak: Traktor je jedna od najopasnijih radnih mašina, a evo šta je GLAVNI RAZLOG
Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir tv

MALA GREŠKA MOŽE SKUPO DA KOŠTA! Stručnjak: Traktor je jedna od najopasnijih radnih mašina, a evo šta je GLAVNI RAZLOG

Društvo -

Poslovi koje poljoprivrednici obavljaju traktorom ne zavise od godišnjeg doba niti poljoprivredne sezone. Traktorima se radi stalno, u polju, u šumi, koriste se kao prevozno sredstvo.

Tokom vožnje momenat nepažnje može koštati veoma skupo, a nažalost neretko se dešava da se ti incidenti završavaju smrtnim ishodom.

Poljoprivrednik Ivan Milojević iz čačanskog sela Baluga veći deo svog radnog vremena provede na traktoru. Iako mu je vožnja traktora već odavno postala rutina, kaže da svaki put kada krene u njivu, najveći saveznici su mu opreznost i pažljivost.

puls
foto: kurir televizija

Pamet u glavu, ne juriti i najgore kad posava postane rutina. To je najbitnije. Znači, najvažnija je opreznost. I to je to. Mala greška može skupo da košta - upozorio je Milojević.

Prema rečima stručnjaka, traktor se smatra jednom od najopasnih radnih mašina, pre svega zbog vožnje po neadekvatnim putevima, ali i zbog priključnih mašina, koje dodatno mogu napraviti probleme i ugroziti bezbednost učasnika u saobraćaju.

puls
foto: Kurir televizija

- Prvo, izuzetno visoko težište samog vozila. Drugo, mali raspon, posebno upravljačkih, prednjih točkova. I treće, kočenje samo na zadnim točkovima. Posebno opterećenje su im radni priključci koji destabilizuju kretanje tih vozila. A najteži faktor koji to opterećuje, to je kretanje po neadekvatnim putnim pravcima - tvrdi Rodovljub Skerlić član Gradskog veća za bezbednost saobraćaja.

Uprkos apelima nadležnih, statistički podaci su poražavajući, jer prema njima godišnje vozeći traktor, samo na javnim putevima nastrada između 20 i 30 ljudi.

01:47

MALA GREŠKA MOŽE SKUPO DA KOŠTA! Stručnjak: Traktor je jedna od najopasnijih radnih mašina, a evo šta je GLAVNI RAZLOG

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:15

Sedamnaestogodišnjak je bez dozvole vozio traktor sa prikolicom i sleteo sa puta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track