"UNIŠTAVALI SU NAM SISTEM ODBRANE, ALI SE 2012. GODINE TO PROMENILO" Bjegović: Vučemo pouke iz sopstvenih sukoba, ne iz Ukrajine
Foto: Kurir TV, Printscreen/RTS

kurir tv

"UNIŠTAVALI SU NAM SISTEM ODBRANE, ALI SE 2012. GODINE TO PROMENILO" Bjegović: Vučemo pouke iz sopstvenih sukoba, ne iz Ukrajine

Društvo -

Na Vojnom kompleksu Pasuljanske livade održana je demonstracija vežbi gađanja Vojske Srbije, a događaju je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić.

Ove demonstrativne vežbe predstavljale su završnu fazu obuke pripadnika Vojske Srbije u vezi sa nedavno uvedenim naoružanjem i vojnom opremom.

Tokom ovih vežbi, prikazan je upotreba raketnih sistema velikog i malog dometa montiranih na vozilima tipa "Hamer", a takođe su prikazani i raketni sistemi "Kornet" i "Fagot".

Vojska, Niš
foto: Kurir.rs/M.S.

Demonstrirano je i dejstvo platforme "Miloš", koja je opremljena šestometnim bacačem granata.

Na ovom događaju, predsednik Vučić je izjavio da će nastaviti sa investiranjem u bespilotne letelice, a takođe je najavio dolazak kamikaza do kraja godine.

Gost jutarnjeg progrma koji je naveo značaje ovih vežbi je prof. dr Miroslav Bjegović, profesor bezbednosti.

Prvo je rekao da je jaka vojska znak jake države:

01:15

UNIŠTAVALI SU NAM SISTEM ODBRANE, ALI SE 2012. GODINE TO PROMENILO Bjegović: Vučemo pouke iz sopstvenih sukoba, ne iz Ukrajine

- Svi građani su sa ponosom mogli da vide spoj moderne tehnike sa ljudstvom, koje se juče pokazalo na odličnom nivou u smislu pogodaka gađanja. Veoma je značajno da se odlično pokazalo ono što je praktično iz naših resursa modernizovano. Značajno je i to da će se nastaviti sa ulaganjem u vojsku. Jaka vojska je znak jake države, a i sigurnosti za sve naše građane.

Potom se je obrazložio zbog čega je bitno da država poseduje raketno naoružanje:

- Veći efekat se postiže na bojištu, veća je razornost, preciznost, dalekometnost. Tačno je da bismo mogli da izvučemo pouke iz sukoba u Ukrajini, ali mi već imamo dosta pouka iz sopstvenih sukoba. Pravci razvoja oružanih snaga se definišu i na samom okruženju. Naš sistem odbrane je bio sistemski uništavan, prvenstveno po stranom diktatu, ali od 2012. godine se gledalo drugačijim očima, odnosno da je vojska jedan od najznačajnijih stubova države.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

10:15

VOJSKA SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track