KALEMEGDAN I ADA DVE NAJKRITIČNIJE TAČKE ZA POPLAVE?! Hidrolog za Kurir TV: Da li ima razloga za strah od vodostaja? (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Kurir/D.Č.

puls srbije

KALEMEGDAN I ADA DVE NAJKRITIČNIJE TAČKE ZA POPLAVE?! Hidrolog za Kurir TV: Da li ima razloga za strah od vodostaja? (VIDEO)

Društvo -

Posle poplava u Sloveniji i rekordnih vodostaja u Hrvatskoj, talas visokog vodostaja reke Save u Srbiju stiže narednih dana.

Koliko će reke porasti i da li nam prete poplave?

Na ovo pitanje odgovorila je gošća Kurir televizije, Jelena Jerinić, hidrolog RHMZ-a.

00:33

KALEMEGDAN I ADA DVE NAJKRITIČNIJE TAČKE ZA POPLAVE?! Hidrolog za Kurir TV: Da li ima razloga za strah od vodostaja?

- Ne treba da se brinemo, poplava neće biti. Svi maksimalni vodostaji biće daleko ispod redovne odbrane. Doduše, uvek postoji kritične tačke kada su vodostaji u pitanju, međutim za to bi trebalo kontaktirati komunalne službe. Što se ovog talasa tiče ne postoji bojazan jer vodostaj neće biti ni blizu redovne odbrane. Sada nema razloga za strah, ali potencijalno kritične tačke su one ispod Kalemegdana, čak i kada je redovna odbrana, u onom prolazu uvek ima vode - započela je Jerinić, pa nastavila:

- Takođe, na Adi, one biciklističke staze mogu biti poplavljene kada je visoka voda. To su kritične tačke u Beogradu, takođe one postoje u celoj Srbiji, ali to možete videti na spisku lokalne samouprave.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track