PODGORIČANKE ODBRANILE TROFEJ: Međunarodni Kup kraljice Marije u Vrnjačkoj banji u ženskom fudbalu!
Foto: Privatna arhiva

PODGORIČANKE ODBRANILE TROFEJ: Međunarodni Kup kraljice Marije u Vrnjačkoj banji u ženskom fudbalu!

Društvo -

Na fudbalskim terenima opštine Vrnjačka Banja održan je IV Međunarodni Kraljevski kup "Kraljice Marije" u fudbalu za devojčice, pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Danice Karađorđević, u organizaciji Ženskog fudbalskog udruženja „Kraljica Marija“ i uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Više od 160 devojčica iz osam klubova iz Srbije, Crne Gore, Rumunije i Hrvatske uzelo je učešće u takmičenju spremne da pokažu kakvu energiju i lepotu nosi ženski fudbal. Početni udarac na svečanoj ceremoniji otvaranja izvela je pokroviteljka takmičenja Princeza Danica Karađorđević, koja od početka podržava takmičenje i vrednosti na kojima počiva, nakon što joj je Vitez zaštitnik takmičenja predao loptu kojom se igra turnir.

ženski fudbal, Vrnjačka banja
foto: Privatna arhiva

U nastavku takmičenja pokazano je zašto ženski fudbal privlači sve više pažnje, što zbog veštine devojaka, to i zbog lepote igre i fer pleja.

U velikom finalu, prošlogodišnji osvajač ŽFK “Mladost” Podgorica je uspeo da odbrani trofej protiv sjajne ekipe ŽNK “Graničar” Županja, dok je treće mesto osvojila ekipa ŽFK Jedinstva iz Uba.

ženski fudbal, Vrnjačka banja
foto: Privatna arhiva

Veliki trofej Kupa Kraljice Marije ostaće još godinu dana u Podgorici! Pokroviteljka turnira, Princeza Danica Karađorđević uručila je trofej pobedniku na ceremoniji zatvaranja turnira.

ženski fudbal, Vrnjačka banja
foto: Privatna arhiva

Cilj kome takmičenje teži jeste afirmacija ženskog fudbala kod svih kategorija dece, popularizacija kod dece i starijih, afirmacija tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju Kraljevskog Kupa „Kraljice Marije“, Vrnjačke Banje kao opštine okrenute razvoju sporta kod devojčica i kup takmičenje koje treba da postane tradicionalno i da okuplja sportiskinje iz zemlje i regiona.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Na ovogodišnjem kupu Kraljice Marije u Vrnjačkoj Banji učestvovali su ŽFK "Mladost" Podgorica - Crna Gora, ŽFK "Prahova" Ploešti - Rumunija, ŽNK "Graničar" Županja - Hrvatska, ŽFK "Cveteks" Berane - Crna Gora, ŽFK "Sloga" Zemun, ŽFK "Jedinstvo" Ub, ŽFK "Karađorđe" Topola i domaćin ŽFK "Kraljica Marija" Vrnjačka Banja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track