POLICIJA U LOZNICI UHVATILA OKO 100 NELEGALNIH MIGRANATA: Sačekali ih na autobuskoj stanici i prosledili u prihvatne centre
Foto: Kurir/T.I.

POLICIJA U LOZNICI UHVATILA OKO 100 NELEGALNIH MIGRANATA: Sačekali ih na autobuskoj stanici i prosledili u prihvatne centre

Društvo -

Za grupu migranata koji su autobuskim prevozom juče u poslepodnevnim satima stigli do stanice u Loznici tu je završeno putovanje ka reci Drini, odnosno granici sa susednom BiH koju žele da pređu. Loznička policija im je obezbedila "doček" pa su oni iz autobusa na dolaznom stajalištu samo prešli u maricu kojom su prebačeni do lozničke Policijske stanice.

Tako su, prema saznanjima Kurira, dočekana dva autobusa, odnosno nešto više od stotinu migranata koji su evidentirani u policiji i prevezeni u prihvatne centre gde će im biti obezbeđen smeštaj.

migranti, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Loznica se nalazi na migrantskoj ruti godinama i ovdašnja policija svakodnevno prati situaciju na terenu i kretanja migranata koji stižu u grupama, uglavnom koristeći za dolazak autobuske redovne linije do Loznice.

Na železničkoj i autobuskoj stanici, u obližnoj Banji Koviljači kao i na lokaciji bivše HK "Viskoza", prepune pustih pogona, svakodnevno je prisutna policija. Pripadnici lozničkog MUP-a redovno su na trasi kretanja migranata i mestima gde se oni najčešće okupljaju, prate dešavanja kako bi se izbegle neželjene situacije, a ovdašnjem stanovništvu obezbedila bezbednost kao i njihove imovine.

Primetno je u poslednje vreme ponovo sve veće prisustvo grupa migranata koje se uglavnom ne zadržavaju već hitaju ka malozvorničkoj opštini ili još nešto dalje, tražeći najpogodinije načine da pređu granicu. Dešavali su se sukobi među njima, čak i sa tragičnim posledicama, a pre samo nekoliko dana na pruzi u samoj Loznici nastradao je migrant koji se teretnim vozom prebacivao u ovu pograničnu oblast. Juče je za njih stotinak putovanje prekinuto, a cilj jeda migranti ne lutaju gde žele već da budu u prihvatnim centrima.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track