Dinkić: Razmišljao sam da ne odobrim Srbijagasu novac

Skupština Srbije

Dinkić: Razmišljao sam da ne odobrim Srbijagasu novac

Društvo -
Odgovarajući na pitanje poslanika DSS zašto se tom preduzeću koje tvrdi da posluje sa gubicima, a sponzoriše određene događe daje toliki novac, Dinkić je kazao da je i sam razmišljao da to ne odobri, ali da za 45 dana vlade nije bilo vremena da se dubinski analizira situacija sa gasom

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je razmišljao da u rebalansu budžeta ne odobri 360 miliona evra za otplatu duga preduzeću "Srbijagas", ali da to nije učinjeno iz straha od nestašice gasa.

Odgovarajući u Skupštini na pitanje poslanika DSS-a zašto se tom preduzeću koje "tvrdi da posluje sa gubicima, a sponzoriše određene događe" daje toliki novac, Dinkić je kazao da je i sam razmišljao da to ne odobri, ali da za 45 dana vlade nije bilo vremena da se "dubinski analizira" situacija sa gasom.

"Zaista ovih 45 dana nismo uopšte bili u stanju da napravimo dubinsku analizu da li bi imali novca da kupe gas", naveo je Dinkić.

On je istakao da se "Srbijagas" zadužio blizu milijardu evra i da nagoveštava da neće moći da otplaćuje taj dug, odnosno da država treba da ga preuzme.

Prema Dinkićevim rečima, u "Srbijagasu" tvrde da gubitke prave zato što je prodajna cena gasa niža od uvozne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja