BOGAT PROGRAM NA SAJMU OBRAZOVANJA: Ministarka Đukić Dejanović i Ljubivoje Ršumović dodeliće i nagrade!
Foto: Petar Aleksić

školski dan

BOGAT PROGRAM NA SAJMU OBRAZOVANJA: Ministarka Đukić Dejanović i Ljubivoje Ršumović dodeliće i nagrade!

Društvo -

Na Sajmu obrazovanja danas će se škole iz Srbije predstavljati, posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa radom učeničkih zadruga, kao i brojnim drugim školskim sekcijama!

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Ivica Radović otvoriće Školski dan u 11 časova u Hali 2a.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, ministarka Slavica Đukić Dejanović i dečiji pesnik i pisac Ljubivoje Ršumović dodeliće nagrade učenicima koji su pobedili na literarnom konkursu „Ljubivoje Ršumović na slobodnu temu“ Fondacije RŠUM i Ministarstva prosvete, u 12 časova u Konferencijskoj sali na Sajmu obrazovanja.

Šestog dana Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava na štandu Ministarstva prosvete od 10 časova osnovne škole „Mića Stojković” iz Umčara, „Mora Karolj” iz Sajana i „Bora Radić” iz Bavaništa predstaviće svoje učeničke zadruge, fotografske i dramske sekcije, kreativne radionice, ali i načine na koje sarađuju sa lokalnom zajednicom.

Sajam Obrazovanja
foto: Petar Aleksić

U 12 časova na štandu Ministarstva osnovne škole ”Petar Kočić” iz Nakova, „Zmaj Jovan Jovanović“ iz Rume i „Aleksa Šantić“ iz Stepanovićeva predstaviće aktivnosti u okviru projekta Svako dete ima pravo da odrasta zdravo, ali i svoja znanja iz finansijske pismenosti, ekologije, kreativnu radionicu Kefalo, ali i druge svoje veštine i znanja koja razvijaju u okviru školskih sekcija.

Od 15 do 20 časova na štandu Ministarstva predstaviće se Škola unutrašnjih poslova iz Sremske Kamenica, a Ugostiteljsko – turistička škola iz Beograda i Srednja škola Kralj Petar I iz Topole predstaviće aktivnosti srednjih stručnih škola.

U Konferencijskoj sali u 10 časova učenici Osnovne škole ”Mihajlo Pupin” iz Idvora izvešće lutkarsku predstavu koja je dobila prvu nagradu na Republičkom takmičenju, nakon čega će učenici Osnovne muzičke škole ”Nevena Popović” iz Grocke prikazati muzički program koji su pripremili. Takođe u Konferencijskoj sali, od 13.30 do 15 časova, osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Marija Bursać iz Beograda i „Aleksa Šantić“ iz Stepanovićeva predstaviće svoje aktivnosti u okviru obogaćenog jednosmenskog rada i film o finansijskoj pismenosti koji su izradili učenici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja