PRESUDA P4 228/23 VIŠEG SUDA U BEOGRADU
Foto: Petar Aleksić

PRESUDA P4 228/23 VIŠEG SUDA U BEOGRADU

Društvo -

PRESUDA

-na osnovu priznanja- I UTVRĐUJE SE da je tuženi Mondo Inc doo Beograd iz Beograda povredio autorska moralna prava tužioca Srdana Patrnogića iz Beograda tako što je dana 16.10.2017. godine na internet sajtu www.kurir.rs u okviru teksta "EXIT pokreće zimski festival na olimpijskoj Jahorini" saopštio autorsko delo tužioca - fotografiju "Snowborder" bez naznacenja imena ili pseudonima autora.

II OBAVEZUJE SE tuženi da izreku presude kojom se utvrduje povreda autorskih prava tužioca objavi na svom internet sajtu www.kurir.rs, u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

III OBAVEZUJE SE tuženi da nakon prijema pismenog otpravka ove presude, u roku od 15 dana potpiše tužoca kao autora fotografije "Snowborder" na svom internet sajtu www.kurir.rs u okviru teksta „EXIT pokreće zimski festival na olimpijskoj Jahorini".

IV OBAVEZUJE SE tuženi da tužiocu naknadi troškove parnicnog postupka u iznosu od 9.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom pocev od dana izvršnosti presude pa do isplate, u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track