GLUMICA MIONA MARKOVIĆ O PODRŠCI PROGRAMU MUZIKA NADE: „MUZIKA MI JE DONELA NADU MNOGO PUTA U ŽIVOTU“
Foto: Roger produkcija

GLUMICA MIONA MARKOVIĆ O PODRŠCI PROGRAMU MUZIKA NADE: „MUZIKA MI JE DONELA NADU MNOGO PUTA U ŽIVOTU“

Društvo -

Ugledni domaći umetnici i umetnice, Nela Mihailović, Dragan Mićanović, Marčelo, Bojana Stefanović, Miona Marković, Suzana Lukić, Zejna i DJ Lea Davogić, podržali su donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“ tokom koje se prikuplja novac za potrebe daljeg razvoja muzičkog centra u OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu.

Donatroska kampanja sprovodi se u okviru programa „Muzika nade“, namenjenog deci, koja žive ispod linije siromaštva, da putem redovne i kvalitetne muzičke edukacije ostanu u sistemu obrazovanja i razviju osećanje pripadnosti i podrške.

Glumica Miona Marković, povodom učešća u donatorskoj kampanji „Budi i ti deo nade“, ističe: “Muzika mi je donela nadu mnogo puta u životu. Sećam se trenutaka, pogotovo u tinejdžerskim godinama, kada me pronaðe pesma koja objašnjava kako se osećam i pruži mi ruku, pokazujući mi da su se i mnogi pre mene tako osećali.”

Miona Marković
foto: Roger produkcija

Jedan od polaznika programa, Filip Trajković, opisuje koliko je njemu značajan program „Muzika nade: „U elektrotehničkoj školi je drugačije i da nisam bio u muzici, ne znam kako bih se snašao. Ne bih pričao ni sa kim, teško da će doći neko sa tobom da se pozdravi, moraš prvo ti da preduzmeš akciju. „Muzika nade“ mi je pomogla u tome, jer sam video da ima dobrih ljudi koji ne gledaju ko sam i šta sam, već me prihvataju.”

Cilj programa „Muzika nade“ je da kroz muziku, najhumanijim i najlepšim načinom komunikacije, poveže decu iz socijalno ugroženih porodica i mališane u rasejanju sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost - veru u život.

I mnogo bogatija društva od našeg računaju na različite vidove podrške institucija, preduzeća i građana da bi podržala svoje najosetljivije članove i omogućila im da, razvijajući sebe, sutra budu nosioci društvenih promena. S obzirom na to da deca čine svega 17 odsto populacije Srbije, utoliko je važnije da svako od njih dobije priliku da ostvari svoj puni kreativni i radni potencijal.

Pridružite se poznatim ličnostima koje su već uz učenike OŠ „Branko Pešić“ iz Zemuna, donirajte u skladu sa svojim mogućnostima na sajtu programa „Muzika nade“, putem linka:

https://www.musicartpro.rs/budi-i-ti-deo-nade/

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track