VAŽNO DA KAO DRŽAVA IMAMO JASAN CILJ Ministar Vesić za Kurir o skoku Srbije u budućnost: Taj program donosi dobro svim građanima!
Foto: Kurir tv

kurir tv

VAŽNO DA KAO DRŽAVA IMAMO JASAN CILJ Ministar Vesić za Kurir o skoku Srbije u budućnost: Taj program donosi dobro svim građanima!

Društvo -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić gostovao je u emisiji "Puls Srbije" u razgovoru o "skoku Srbije u budućnost do 2027. godine", to su planovi koje je u subotu predstavio predsednik Srbije pod nazivom Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" za period od 2024. do 2027.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Za početak osvrnuo se na dešavanja na aerdromu "Nikola Tesla", kada su, prilikom leta iz Skoplja, putnici pomešani i usmereni na pogrešnu traku. U tim slučajevima, kako je naglasio Vesić, bilo je potrebno isprazniti kompletan terminal, zbog čega su odložena 17 leta, otkazana tri leta i putnici su čekali četiri sata.

- Kompanija "Vansi" duguje izvinjenje putnicima. Suština je da moraju ozbiljnije da se ponašaju i da pokažu da poštuju Srbiju. Imali smo probleme i oko prtljaga, ali se pokazalo da, boljom organizacijom, problemi mogu da se reše... - rekao je Vesić.

Goran Vesić, ž
foto: Kurir tv

"Veoma je važno da mi kao država imamo jasan cilj", istakao je, dotakavši se programa koje je predstavio predsednik Srbije. Naglasio je važnost ulaganja u pomenuti projekat, te da taj program nije stranački, već da je u interesu svih građana.

- Ovaj program donosi dobro svim građanima. To nisu teme oko kojih se vodi rasprava. Ako budemo ujedinjeni oko tako važnih tema, tada će ovoj zemlji biti bolje - rekao je Vesić.

04:20

VAŽNO JE DA KAO DRŽAVA IMAMO JASAN CILJ! Ministar Goran Vesić za Kurir o skoku Srbiju u budućnost: To nisu planovi ZA RASPRAVU!

Pomenuo je i realnost i mogućnost da se ostvare reči predsednika da će plate i penzije biti povećane u skladu sa programom.

- Ako znamo da je 2010. godine prosečna plata bila 331 evro, na kraju godine će biti 958 evra. Već imate gradove, njih desetak gde je prosečna plata iznad 1.000 evra. Zato je važno da nastavimo da ulažemo u zemlju. Sve najavljene investicije utiču na povećanje bruto domaćeg proizvoda zemlje. Uložićemo 17, 8 milijardi evra u ovaj projekat koji je predsednik najavio - rekao je i dodao:

Srbije će u naredne tri godine dobiti više od 400 kilometara brzih saobraćajnica.

Ministar Vesić je naglasio značaj investicija u infrastrukturu, posebno ističući projekt pruge Zemun polje - Surčin, koji povezuje centar Surčina, aerodrom Nikola Tesla i Ekspo.

- Ovo će biti buduća gradska železnica, Beogradski voz, povezujući ne samo Surčin, već i Zemun polje i Obrenovac. Ovi projekti donose novu vrednost, čineći određene delove grada atraktivnijim i postavljajući osnovu za dalji razvoj - objasnio je ministar.

Govoreći o Ekspo projektu, ministar je naglasio planove za održavanje velikih sajamskih manifestacija, ističući kako će to privući više turista i poboljšati ugled Beograda na međunarodnoj sceni.

Ministar je odgovorio i na skeptične komentare o troškovima investicija, koristeći primer Final Foura u košarci.

- Beograd je uložio u organizaciju Final Foura i zaradio skoro 10 miliona evra. Ako želite nešto dobiti, morate uložiti - naglasio je Vesić.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

NE PROPUSTITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track