Skandalozno: Pojavio se pasoš Sandžaka!

Opasna provokacija

Skandalozno: Pojavio se pasoš Sandžaka!

Društvo -
Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Mešihata Sandžaka objavljena fotografija dokumenta nepostojeće države na teritoriji Srbije

BEOGRAD - Država u državi!Secesionističke provokacije iz Raške oblasti ne prestaju, a sada se pojavio i takozvani pasoš republike Sandžak. Na zvaničnoj stranici Mešihata Sandžaka (Islamske zajednice Srbije) na društvenoj mreži Fejsbuk osvanula je fotografija crnog pasoša sa simbolom bošnjačke zastave i oznakom republika Sandžak na arapskom i turskom jeziku. Kurir je uspeo da je sačuva iako je slika brzo povučena.U Mešihatu sumnjaju da je fotografija podmetnuta na njihovoj Fejsbuk stranici i da iza takve provokacije stoji glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.- To je neprimereno. Neodmerena šala. U poslednje vreme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat. Ali ništa od toga nema težinu, nema kapacitet. Njihove verske ili političke poruke nemaju nikakvu težinu kod Bošnjaka. Ta grupacija odumire, pa je fotografija s pasošem provokacija s nacionalnim prizvukom samo pokušaj da se spase što se spasti da. Ne zavređuje nikakvu pažnju - kaže za Kurir reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.S njim se slaže i direktorka organizacije „Urban in“ Aida Ćorović, koja tvrdi da se nacionalističkim ispadima pokušava skrenuti pažnja sa katastrofalno loše ekonomske situacije u Raškoj oblasti.- To je potpuna besmislica, kao da je neko na Fejsbuk stranici stavio da je Đina Lolobriđida zaljubljena u muftiju Zukorlića. To je samo jedan u nizu njegovih gafova. Već narednih dana će izmisliti novi - komentariše ona.Muftija Zukorlić nije bio dostupan za komentar, a na temu spornih pasoša nije hteo da govori ni njegov saradnik Jahja Fehratović poručivši da „ne sarađuju s Kurirom još od izborne kampanje“.

Zilkić - U poslednje vreme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat
Zilkić - U poslednje vreme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat

Nenad Čanak štampao vojvođanske pasošeLSV Nenada Čanka je u predizbornoj kampanji 2007. štampala tzv. vojvođanske pasoše, što je javnost oštro osudila. Čanak se tada pravdao da je „pasoše“ štampao i građanima delio podmladak LSV i da se radi o šali.

Rasim Ljajić: To je obična budalaština!Lider SDPS Rasim Ljajić kaže da je pojava pasoša republike Sandžak obična budalaština.- Ništa neće biti od toga. Loše je što se takvim postupcima samo pravi šteta bez obzira na to da li se neko igra ili šalje političku poruku - ocenjuje Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track