Proglasite Gorana Savića za heroja!

Kurirova akcija

Proglasite Gorana Savića za heroja!

Društvo -
Zato što je major Goran Savić izgubio život spasavajući decu, naš list predlaže da neka ulica ponese njegovo ime

BEOGRAD - Čovek koji se jednom rađa!Goran Savić (39) je srpski junak koji je žrtvovao svoj život da bi sačuvao živote dece! Zbog toga Kurir pokreće akciju da ovaj hrabri pilot bude proglašen nacionalnim herojem.Goran je iza sebe ostavio dvoje maloletne dece, a svojom smrću spasao je živote drugih. Ovo posthumno priznanje najmanje je što država za njega može da učini.Podsetimo, 26. septembra Savić je upravljao školskim avionom „lasta V-54“, a usled otkazivanja kontrolne table, avion je pao u dvorište fabrike boja i lakova „Viteks“ u Novoj Pazovi. Tom prilikom Savić je izgubio život na mestu, a njegov kopilot potpukovnik Tomislav Bećagović, takođe iz Tehničkog opitnog centra, lakše je povređen. Zahvaljujući herojskom činu pilota Savića, koji se svesno prekasno katapultirao jer je do poslednjeg momenta tražio najbezbednije mesto za sletanje, niko od meštana Nove Pazove nije povređen, pa ni deca iz obližnje škole i vrtića.Takav čin treba nagraditi i njegovo ime večno zapamtiti kroz ulicu, spomenik ili drugi vid počasti. Kurir apeluje na državu da Goranovu nesebičnost i hrabrost nikada ne zaboravi, već da je ovekoveči.

Radosavljević dobio ulicuPilot Zoran Radosavljević (1965-1999) poginuo je trećeg dana NATO agresije na bivšu SRJ. Pilotirao je avionom MiG-29 i bio najmlađi pilot Vojske Jugoslavije na tom tipu aviona. U njegovu čast ulica u Batajnici nosi njegovo ime.

Milovan Drecun, poslanik SNS- Apsolutno podržavam vašu akciju, to vam je odličan put. Major Savić zaslužuje odlikovanje jer je učinio najplemenitiji podvig. U poslednje vreme izgubljene su vrednosti odlikovanja, upravo ovo može da bude dobar način da se njihov značaj ponovo vrati.Željko Ivanji, funkcioner URS- Savić apsolutno zaslužuje da dobije status heroja. Veći su oni koji pokažu herojstvo u miru nego u ratu, on je baš to učinio. Pridružujem se svim srcem vašoj akciji, Goran je to zaslužio.Srđan Milivojević, funkcioner DS- Njegovo delo je svakako herojsko. On je pokazao plemenitost i hrabrost, zato njegov podvig treba da bude upamćen. Mi kao društvo treba da pokažemo da nismo slepi i nemi za herojska dela.Petar Petković, funkcioner DSS- Vaša akcija je dobra ideja. Pokojni major zaslužuje da se država oduži njemu i njegovoj porodici na dostojan način jer je on svojom žrtvom pokazao da je pravi heroj i da je državi časno služio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track