MAJKA PORODILJE KOJA JE PREMINULA U NIŠU ZA KURIR: Još sam u ŠOKU! Čule smo se dva puta, a onda je TELEFON SAMO ZVONIO
Foto: Printscreen/Facebook

ogromna tuga

MAJKA PORODILJE KOJA JE PREMINULA U NIŠU ZA KURIR: Još sam u ŠOKU! Čule smo se dva puta, a onda je TELEFON SAMO ZVONIO

Društvo -

"Ne znam šta se desilo. U šoku sam. Dete se žalilo da ima zapušeni nos, doveli su joj lekara sa ORL. Ne mogu da dođem sebi šta se desilo", potresenim glasom, kaže za Kurir majka porodilje D. L. (31) koja je, kako je Kurir objavio, preminula jutros u UKC Niš nakon što se porodila.

- Dao joj je običan fiziološki rastvor. Izgleda da je počelo to krvarenje.. Nemam tačnu informaciju, ne znam još šta se desilo...Juče sam se dva puta čula sa njom - ujutru 7 i 11 sati. Posle je samo zvonio telefon. Odvezli su je za Niš, a telefon je ostao u Leskovcu - kroz suze je objasnila neutešna majka.

Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac u kojoj je porodena D. L.(31) iz Vlasotoinca, a koja je jutros preminula u UKC Niš, ispričao je za Kurir da je naložio unutrašnju kontrolu u bolnici.

Nebojša Dimitrijević
foto: Printscreen

- Devojka je prvorotka, ćerka mog dobrog prijatelja, koji je medicinski tehničar i s kojim sam godinama radio u Crnoj Travi. Znam samo da je u trudnoći imala povišen krvi pritisak i da je kod nas pre dva dana porođena carskim rezom, te da je nakon njega imala obilno krvarenje zbog čega je prebačena u UKC Niš. Kod nas je primila i derivate krvi i sve što je trebalo. Kako sam kasnije saznao od kolega iz Niša imala je takozvani DIK (diseminovana intravaskularna koagulopatija) odnosno krvarila je na sve strane po organizmu. Ako je zaista to bilo, a kontrola će utvrditi, onda joj nije bilo spasa. Ali, su mi čak sinoc kolege iz Niša pisale da je malo bolje. Nažalost, jutros su javili da je preminula. Izražavam najdublje saučešće porodici - rekao je za Kurir dr Dimitrijević.

Njen suprug se potresnim rečima oprostio od nje na društvenim mrežama.

"Anđele svakog dana dok čuvam našeg Akija pričaću mu o tebi kako treba da bude dobar kako si ti bila dobra srećo moja nisi ovo zaslužila Gage moje", napisao je suprug.

Bonus video:

02:41

KONAČNO IZJEDNAČEN POLOŽAJ PORODILJA: Izmena Zakona se najviše odnosi na žene koje su imale problem da napune 18 meseci staža

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track