TUŽILAŠTVO SE OGLASILO O DEČAKU KOJI JE SEKIROM UBIO 12 JAGANJACA KOD VRŠCA! Evo da li će odgovarati za jezivo krvoproliće
Foto: Kurir/S.S.

TUŽILAŠTVO SE OGLASILO O DEČAKU KOJI JE SEKIROM UBIO 12 JAGANJACA KOD VRŠCA! Evo da li će odgovarati za jezivo krvoproliće

Društvo -

Više javno tužilaštvo u Pančevu oglasio se sopštenjem vezano za jezivi slučaj gde je dečak star 13 godina, pre dva dana ušao u tor svog stanodavca u selu Markovac kod Vršca i sekirom ubio 12 jaganjaca.

- Više javno tužilaštvo u Pančevu postupa povodom događaja od dana 11.3.2024. godine kada je u 17.30 časova oštećeni P. T. (52) iz Markovca prijavio da je u svojoj štali u Markovcu pronašao 12 ubijenih jagnjadi. Policijska stanica u Vršcu je po nalogu Tužilaštva obavila uviđaj i preduzela potrebne radnje kojima je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je navedene životinje ubilo dete muškog pola (13) iz Markovca upotrebom sekire koju su mu policijski službenici oduzeli - navodi se u saopštenju i dodaju:

- Kako se radi o licu koje u vreme događaja nije navršilo 14 godina, prema njemu se ne mogu izreći krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je Više javno tužilaštvo u Pančevu naložilo Policijskoj stanici u Vršcu da dostavi izveštaj o događaju, da o ponašanju deteta bude obavešten Centar za socijalni rad u Vršcu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti. Tužilaštvo je obavešteno da je dete nakon događaja smešteno radi lečenja u Klinički centar Vojvodine.

Dete pre navedenog događaja nije prijavljivano Višem javnom tužilaštvu u Pančevu zbog učinjenih krivičnih dela i prekršaja. S obzirom na okolnosti događaja, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu se preduzimaju radnje u pravcu utvrđivanja činjenica koje se odnose na lične i porodične prilike deteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track