JEZIVA PRIČA MAJKE KOJOJ JE UKRADENA BEBA: Ekshumacija rađena dvaput, ni u jednom grobu nije bila ona TO ŠTO SU NAŠLI JE STRAŠNO!
Foto: Kurir televizija

ni 5 ni 6

JEZIVA PRIČA MAJKE KOJOJ JE UKRADENA BEBA: Ekshumacija rađena dvaput, ni u jednom grobu nije bila ona TO ŠTO SU NAŠLI JE STRAŠNO!

Društvo -

U emisii Ni 5 ni 6 na Kurir televiziji na temu ukradenih beba, govorile su majke koje su doživele ovo tragično iskustvo Aleksandra Blagojević i Ljilajna Stevanović, kao i Ana Pejić iz Vojvođanskog udruženja roditelja ukradenih beba.

Blagojević je doživela tragediju kada joj je nakon porođaja saopšteno da je njena beba Sara preminula. Ipak, ona i njen suprug sumnjali su zbog načina na koji se stvar odvijala da je reč o nečemu drugom.

Aleksandra Blagojević
foto: Kurir televizija

Najpre je bolnica sahranila bebu bez njihovog znanja. Aleksandra je tražila ekshumaciju, kako bi se utvrdilo da li je u grobu njeno dete.

Prilikom ekshumacije u grobu su nađeni ostaci kostiju - tri pršljena i petna kost. za koje je DNK analiza pokazala da ne pripadaju Sari.

Zbog indicija da je dete sahranjeno na drugom groblju ekshumacija je ponovo određena sa odentičnim rezultatom. I u drugom dečjiem grobu pronađeni su ostaci dečjih kostiju za koje se ispostavilo da ne pripadaju Sari:

02:25

JEZIVA PRIČA MAJKE KOJOJ JE UKRADENA BEBA: Ekshumacija rađena dvaput, ni u jednom grobu nije bila ona TO ŠTO SU NAŠLI JE STRAŠNO!

- Ja sam uredno prišla patologu, doktoru Karanu, koji je to radio i uredno mi je objasnio ponosob svaku tu kost koju je zatekao tu. Znači, objasnio mi je iz čega se uzima najbolje taj DNK. Na kraju sam ja videla da ni taj skelet nije potpun. Jer po onome što sam ja videla, a to sam i rekla doktoru, ono što je u prvom nedostaje u ovom drugom. Da li postoji verovatnoća da je jedno dete sahranjeno u dva groba ili postoji verovatnoća da je i ovo dete, nažalost, prošlo tragično iz nekog razloga?! Meni je već iskreno, ako ćete iskreno, bila muka od svega toga. Ne zato što mi je mučno gledati te ostatke. To je već nešto što vaš želudac svari vremenom nekako.

Onda je usledio jedan od najtežih trenutaka.

- To je trenutak kad čitate DNK rezultat gde se uredno navodi da u tom i tom, tj. u tom drugom grobu, skeletni ostaci tog i tog deteta ne pripadaju nama kao roditeljima. Znači ja se evo sad i ježim i meni je to bila zaista šamarčina.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:31

ISPOVEST MAJKE UKRADENE BEBE ZA KURIR: Rekli su mi da je umrla, tražila sam DNK, a doktorka mi je OŠTRO rekla: ŠTA ĆE VAM?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track