NOVA DRAMATIČNA NAJAVA RHMZ! PAD TEMPERATURE ZA 20 STEPENI! Stižu pljuskovi, grmljavina i sneg! Upaljen meteo alarm u celoj Srbiji
Foto: Shutterstock, Printscreen

nagla promena

NOVA DRAMATIČNA NAJAVA RHMZ! PAD TEMPERATURE ZA 20 STEPENI! Stižu pljuskovi, grmljavina i sneg! Upaljen meteo alarm u celoj Srbiji

Društvo -

U Srbiji se posle podne očekuje pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, najavio je RHMZ.

Vetar će sa umerenog i jakog jugozapadnog, biti u skretanju na umeren i jak severozapadni i to prvo u Vojvodini, a uveče i u centralnoj Srbiji. U zoni fronta, severozapadni vetar će ponegde dostizati i udare olujne jačine.

Sutra pad temperature za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period

Sutra, 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Do kraja sedmice sveže sa čestim padavinama

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 °S, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Srbiji je danas na snazi žuti meteo alarm zbog kiše, grmljavine i visoke temperature. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track