U JEDNOM DELU SRBIJE VEJE SNEG, SVE SE BELI! Hitno se oglasio RHMZ: Padavine će pogoditi OVE DELOVE, a evo kad sledi RAZVEDRAVANJE
Foto: Beta/Dragan Karadarević, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

U JEDNOM DELU SRBIJE VEJE SNEG, SVE SE BELI! Hitno se oglasio RHMZ: Padavine će pogoditi OVE DELOVE, a evo kad sledi RAZVEDRAVANJE

Društvo -

Sneg je danas ponovo zabeleo delove Srbije. Tokom dana padao je na planinama zapadne, jugozapadne i južne Srbije i zabele o planine od Tare i Zlatibora preko Zlatara i Golije do Peštera i Kopaonika, ali i planine na Kosovu i Metohiji.

Jak sneg otežavao je saobraćaj na putevima u ovim predelima, a temperatura se kreće oko 0°C.

U ostalim predelima Srbije padala je kiša, a veći deo dana suvo je bilo na severu Srbije.

Trenutno kiša pada i u Beogradu.

sneg
foto: RINA

U ovom času sneg veje na planinama jugoistočne Srbije, naročito na Staroj planini.

Snežna granica danas se u Srbiji nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine, a na planinam istočne Srbije pada iznad 1200 metara.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 6°C na jugu Srbije do 14-15°C u Vojvodini, u Beogradu je 9°C.

Kopaonik meri -1°C, Zlatibor 1°C, Sjenica 2°C.

Oglasio se RHMZ

U toku popodneva iznad većeg dela oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom, a u planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije sa snegom.

Do kraja dana i tokom večeri više padavina očekuje se na jugoistoku i istoku Srbije. Padaće umerena kiša, uz pljuskove, na planinama ovih predela iznad 1.000 metara sneg, uz formiranje i povećanje snežnog pokrivača i do 10 centimetara.

U ostalim predelima Srbije očekuje se prestanak padavina, a do kraja dana kiša će padati i u Pomoravlju i na području Beograda, uz prestanak padavina do večeri.

U toku noći u svim predelima Srbije doći će do delimičnog i potpunog razvedravanja, pa će na severu i na zapadu Srbije u drugoj polovini noći i ujutro biti vedro.

Sutra u Srbiji predah od padavina, a novi talas stiže već u utorka i to sa juga.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

00:26

Zlatibor sneg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track