Postavljen pozlaćeni krst na hramu u Baru
Foto: Crna Gora, Krst

Postavljen pozlaćeni krst na hramu u Baru

Društvo -
Ovom prilikom mitropolitu Amfilohiju uručeno je najveće odlikovanje Ukrajinske pravoslavne crkve, orden svetog ravnoapostolnog kneza Vladimira, koji mu je u ime poglavara UPC uručio visokopreosvećeni arhiepiskop Teodor

BAR - Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije osveštao je pozlaćeni krst koji je postavljen na centralnu kupolu Sabornog hrama svetog Jovana Vladimira u Baru. Ovom prilikom mitropolitu Amfilohiju uručeno je najveće odlikovanje Ukrajinske pravoslavne crkve, orden svetog ravnoapostolnog kneza Vladimira, koji mu je u ime poglavara UPC darivao visokopreosvećeni arhiepiskop Teodor.Prenoseći pozdrav i blagoslov mitropolita kijevskog i sve Ukrajine Vladimira, arhiepiskop Teodor je istakao da je ovo odlikovanje Amfilohije dobio za veliku revnost i usrđe u služenju Crkvi Pravoslavnoj kao i za veliki doprinos unapređenju odnosa Ukrajinske i Srpske pravoslavne crkve.Mitropolit Amfilohije se zahvalio mitropolitu kijevskom i sve Ukrajine na divnom daru i odlikovanju.

„To je posebni blagoslov za sve nas i veliko priznanje za našu mitropoliju. Grad Kijev je duboko utkan u istoriju našega naroda. On je bio bogoslovski centar mnogim našim precima koji su se u Kijevu učili i sticali bogoslovska znanja. Jedan od njih je i sveti Simeon Dajbabski, koji je bio kijevski đak i kroz koga je prosejala Kijevo-pečerska lavra“, rekao je mitropolit Amfilohije.U znak blagodarnosti Amfilohije darivao je arhiepiskopu Vladimiru pozlaćenu ikonu Svetog Jovana Vladimira koju će mu uručiti arhiepiskop Teodor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja