Selaković prvi ministar pravde u Evropskom sudu

Strazbur

Selaković prvi ministar pravde u Evropskom sudu

Društvo -
Sa ministrom u Strazbur putuju i njegov pomoćnik Slavoljub Carić i savetnik Ivana Grubović

BEOGRAD - Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković putuje sutra u Strazbur u radnu posetu Savetu Evrope i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu gde će sastati sa najvišim zvaničnicima tih institucija.

To će biti prva poseta nekog srpskog ministra Evropskom sudu za ljudska prava.Ministar Selaković će se u utorak sastati sa predsednikom Evropskog suda za ljudska prava Dinom Špilmanom, koji je na funkciju stupio pre petnaestak dana.

Njegov prethodnik Nikolas Braca boravio je krajem septembra u poseti Beogradu i predstavnicima srpskog pravosuđa ukazao na probleme sa velikim brojem predstavki građana Srbije pred tim sudom, preko 9.000, od čega više od pola predstavki se odnosi na neiplaćene ratne dnevnice i radne sporove.

U utorak je takođe planiran sastanak Selakovića sa generalnim direktorom Odeljenja Saveta Evrope za ljudska prava i pravna pitanja Filipom Boilatom kao i sa predsednikom Venecijanske komisije Đanijem Bukikijem.

Srpski ministar u sredu treba da razgovara sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom. Sa ministrom u Strazbur putuju i njegov pomoćnik Slavoljub Carić i savetnik Ivana Grubović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja