Bez snega za Novu godinu!
Foto: Rojters

Slab mraz

Bez snega za Novu godinu!

Društvo -
U najveselijoj noći biće suvo sa temperaturama od minus pet do nule

BEOGRAD - U Srbiji će u subotu biti pretežno suvo, do pet stepeni, objavio je Hidrometeorološki zavod Srbije.Ujutro i pre podne će u najvećem delu zemlje biti oblačno, ponegde sa kišom, susnežicom i snegom. Na severu, a od sredine dana i u ostalim krajevima, uglavnom će biti suvo uz delimično razvedravanje.Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura biće od minus pet do tri, najviša od nula do pet stepeni.

U Beogradu ujutru oblačno, sa mogućom kratkotrajnom susnežicom. U toku dana biće suvo, uz delimično razvedravanje. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura biće oko nula, najviša oko dva stepena.

U Srbiji će od nedelje do utorka ujutro biti slab mraz, mestimično sa maglom i niskom oblačnosti koja će se ponegde po kotlinama i u nižim predelima zadržati duže. U ostalim krajevima će biti pretežno sunčano. U nedelju će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar. U sredu se očekuje naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom.

U novogodišnjoj noći biće suvo uz slab i umeren mraz, sa temperaturama od minus pet do nula stepeni. U Beogradu će od nedelje do utorka u jutarnjim satima biti slab mraz, dok će u toku dana biti pretežno sunčano. U nedelju će duvati umeren i jak jugoistočni vetar. U sredu se očekuje naoblačenje sa kišom.

Biometeorološka prognoza za subotu, 29. decembar: Vremenski uslovi doprineće smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje osobama sa psihičkim, kardio i cerebrovaskularnim problemima. Moguće blaže meteoropatske reakcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track