Amfilohije: Globalna revolucija je antihrišćanska

Božićna poruka

Amfilohije: Globalna revolucija je antihrišćanska

Društvo -
Mitropolit ocenio da svet živi u vremenu afirmacije nagonskog totalitarizma koji razara porodiocu i legalizuje sve seksulane izopačenosti, a medije nazvao globalnim trovačima

PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je u božićnoj poruci da svet živi u vremenu afirmacije nagonskog totalitarizma koji razara porodiocu i legalizuje sve seksulane izopačenosti i optužio svetske organizacije da stoje iza globalne seksualne revolucije.

Ova revolucija novog (prastarog) paganskog totalitarizma.... u ime polnog zadovoljenja, pretvara materinu upotrebu iz radionice života u radionicu smrti, legalizuje sve seksulane izopačenosti, od sodomije do pederastije, naveo je mitropolit Srpske pravoslavne crkve. On je istakao da se Crkva svim svojim bićem i svedočenjem protivi "protivprirodnom, beslovesnom i jalovom raspaljivanju muškog na muško i ženskog na žensko".

Medije, posebno savremenu televiziju, nazvao je globalnim trovačima i igračima u širenju totalitarne zaraze, bez presedana u istoriji, a svetske organizacije da stoje iza globalne seksualne revolicije i da ogromnim novcem finansiraju navodno kvalitetne, nove obrazovne ustanove. Mitropolit Amfilohije je ocenio i da je današnja globalna, kulturna revolucija antihrišćanska i zatrovana neizlečivim porivom samouništenja i samoubilaštva.

Mitropolit podseća da crkva poziva na ukroćenje ljudskih nagona i na njihovu bogodanu upotrebu u pravo vreme i za ostvarenje pravih ciljeva, na uzdržavanje od polnih odnosa pre braka, mimo braka, kao i na "celomudrenost" u samom braku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track