BiH: Javni poziv izbeglicama da se vrate

BiH: Javni poziv izbeglicama da se vrate

Društvo -
Uslovi za dobijanje pomoći za rekonstrukciju stanova jesu - vlasništvo ili stanarsko pravo nad stambenom jedinicom za čiju rekonstrukciju se traži pomoć i prebivalište na toj adresi na dan 30. aprila 1991.

SARAJEVO- Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice Bosne i Hercegovine objaviće sutra javni poziv izbeglicama iz te zemlje da se prijave za pomoć u rekonstrukciji stanova u cilju povratka u BiH.

Rok za prijavljivanje je 7. februar. Uslovi za dobijanje pomoći za rekonstrukciju stanova, pored drugog, jesu i vlasništvo ili stanarsko pravo nad stambenom jedinicom za čiju rekonstrukciju se traži pomoć i prebivalište na toj adresi na dan 30. aprila 1991.

Za izbeglice koje konkurišu za pomoć uslov je i da nisu ranije primile pomoć za rekonstrukciju i da pripadaju nekoj od posebno ugroženih kategorija, navodi se u saopštenju.

Javni poziv izbeglicama da konkurišu za pomć za rekonstrukciju stanova jedna je u nizu aktivnosti koje preduzimaju zemlje regiona u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, na osnovu Zajedničke deklaracije o okončanju produžene izbegličke krize u regionu koju su u novembru 2011. potpisale BiH, Crna Gora, Hrvatska i Srbija. Na Donatorksoj konferenciji u Sarajevu u aprilu 2012. upućen je apel donatorima da finansijski podrže realizaciju ovog programa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track