ZORAN PEČAT: Džaba slava, kad nemam platu!

Najpopularniji Nišlija na svetu

ZORAN PEČAT: Džaba slava, kad nemam platu!

Društvo -
Zoran Petrović, radnik sa snimka „A gde je pečat“ koji je postao hit na internetu, traži 27 plata i namerava da zaradi naplaćivanjem intervjua

NIŠ - Džabe slava kad nemam platu!Ovako za Kurir počinje priču Zoran Petrović (53) iz Medoševca kod Niša, radnik „Građevinara“ i trenutno najpopularniji Nišlija na svetu. Snimak s protesta radnika koji se nedavno pojavio na internetu, a u kojem Zoran izviruje iza leđa vođe protesta i pita ga „Gde je pečat?“ pogledalo je oko pola miliona ljudi. Prave se parodije, a Zoran sležući ramenima kaže da bi svu slavu menjao za isplatu 27 plata, koliko mu duguje GP Građevinar.- Dosta novinara me je zvalo, ljudi me spopadaju, ne znam zbog čega. Tačno je da sam govornika na protestu radnika ispred Gradske većnice pitao: „A gde je potpis i pečat?“ Pitao me je: „Ko si ti?“, a ja ne znam ko je on i koga zastupa - objašnjava Zoran i nastavlja:- Ja znam našeg sindikalca Acu, zvanog Beka, a ovog ne poznajem i stvarno na tom pismu nije bilo ni potpisa ni pečata - priča nam Zoran, građevinar po zanimanju.Inače, njegova pitalica na internetu se vrti u najneverovatnijim kombinacijamama, od pitanja za pečat na ocenu u studentskom indeksu do lika predsednika države.Slava je zakačila i ostatak porodice Petrović.- Bio sam prisutan na protestu kada je otac tako reagovao i mislim da je u pravu. Nisam se nadao da će tako da odjekne! Otac je preko noći postao popularan, zovu, slikaju se s njim na ulici... Meni ista firma duguje 54 plate, a od slave se ne živi - kaže za Kurir Zoranov stariji sin, Slaviša Petrović.Da je Zoran stekao slavu i van granica naše zemlje, pokazuje činjenica da su gotovo svi mediji u regionu pisali o ovom Nišliji. Ipak, čini se da su najviše oduševljeni Hrvati, koji snimak „A gde je pečat“ nazivaju „viralnim hitom iz Srbije“.

Kostić: A moja izbečena faca?!Govornik na protestu, inženjer mašinstva Milan Kostić, kome je Zoran uputio čuveno pitanje, kaže da nije u redu što je on u drugom planu.- Ovom narodu nema spasa ako više pamti kada neko padne s neba i tako nešto kaže, a ne uoči moju izbečenu facu. On da me pita tako nešto posle deset godina sindikalne borbe i 108 neisplaćenih ličnih dohodaka, za koje imam devet presuda. Ja se borim za sve radnike Niša, za svoju porodicu, za svu našu gladnu decu, za državu - rekao je za Kurir inženjer Kostić.Zoran i ostaliNa društvenim mrežama počele su da kruže fotografije ovog Nišlije u različitim situacijama. Na Fejsbuku je otvorena stranica „A gde je pečat?“, koja već ima 4.000 članova. Na njoj se mogu naći fotografije gospodina iz Niša u mnogim situacijama.

http://www.youtube.com/watch?v=WMQLZkXe21I
http://www.youtube.com/watch?v=LzYgFJ8S44E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track