Saobraćaj bez zastoja, mestimično sneg

Prilike na putevima

Saobraćaj bez zastoja, mestimično sneg

Društvo -
Na putevima ka planinskim predelima, kao i na putevima u regionu Novog Pazara, Ivanjice, Užica, Zaječara, Vranja, Kruševca i Niša ima mestimično snega do pet centimetara pa je upotreba zimske opreme i lanaca obavezna

BEOGRAD - Na putevima van gradskih sredina saobraćaj je danas nešto slabijeg intenziteta i obavlja se bez zastoja i posebnih prekida.

Na putevima ka planinskim predelima, kao i na putevima II i III prioriteta u regionu Novog Pazara, Ivanjice, Užica, Zaječara, Vranja, Kruševca i Niša ima mestimično snega do pet centimetara pa je upotreba zimske opreme i lanaca obavezna.

Temperaturne razlike i padavine prethodnih dana uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su oko 30 minuta. U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške, pa se saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničenje brzine.

Na Sektoru 5, Obilaznice oko Beograda, zbog radova na mostu ispred novog tunela "Straževica", vozila se naizmenično propuštaju prema postavljenoj semaforskoj signalizaciji. Zbog sanacije mostova ispred i iza tunela "Štavica" na Ibarskoj magistrali, saobraćaj se obavlja usporeno uz naizmeničnio propuštanje vozila i semaforsku regulaciju i moguća zadržavanja od pet minuta.

Zbog aktiviranog klizišta, na delu državnog puta I reda, deonica Prijepolje-Brodarevo u mestu Gračanica, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem. Na državnom putu IA - 6 reda Prijepolje - GP Gostun, kod tunela u Gostunu, saobraćaj se obavlja uz naizmenično propuštanje vozila prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona i ta vozila se usmeravaju na autoput E-75. Na deonici regionalnog puta R-110 od Perleza do Titela, zabranjen je saobraćaj za vozila ukupna težina preko 10 tona. Na regionalnom putu R-256, deonica Turija-Golubac, kod manastira Tumane, aktivirano je klizište i oštećena je jedna saobraćajna traka u dužini od 200 metara, pa se saobraćaj obavlja naizmenično.

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana, saobraćaj je usporen i obavlja se obilaznicom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track